Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KPMG Au mai ramas 14 zile pana la depunerea primei declaratii recapitulative pentru anul 2010

ro

02 Feb, 2010 21:07 2240 Marime text

ramona_jurubita_tax_partner_kpmg.jpgÎncepând cu 1 ianuarie 2010 contribuabilii romani vor trebui sa aplice noile reguli de impozitare implementate in legislatia natională prin asa-numitul „pachet de TVA". Pentru a veni în sprijinul partenerilor săi de afaceri, KPMG a pregătit un sumar al regulilor de impozitare a serviciilor în materie de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2010, care pun in evidenţă diferenţele de tratament faţă de anul 2009.

„Pe lângă schimbările legate de tratamentul TVA al diverselor achiziţii sau prestări de servicii, s-a mărit considerabil efortul administrativ al acestor contribuabili în ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor declarative", declară Ramona Jurubiţă, Tax Partener si Coordonator al Departamentului de Impozite Indirecte din cadrul KPMG România. „În acest sens, zilele trecute au fost publicate în Monitorul Oficial formularele de decont de TVA si declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare. Printre noutăţile importante menţionăm următoarele:

  • declaraţia recapitulativă se depune lunar, până pe data de 15 a lunii următoare, faţă de anul 2009 când aceasta se depunea trimestrial, până pe 25 a lunii următoare sfărşitului de trimestru;
  • declaraţia recapitulativă cuprinde pe lângă livrările si achiziţiile intracomunitare de bunuri si achiziţiile şi prestările de servicii intracomunitare".

„Pentru a reflecta corespunzător informaţiile suplimenatare care vor trebui incluse în declaraţia recapitulativă, decontul de TVA a suferit de asemenea modificări în sensul introducerii mai multor rânduri care vor reflecta tipuri distincte de tranzacţii", conchide Ramona Jurubiţă.

*SFÂRŞIT*

Despre KPMG:

KPMG este reţeaua globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 146 de ţări şi avem 140.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Societăţile independente membre ale reţelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International"), o entitate elveţiană. Fiecare societate KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 600 de angajaţi şi parteneri, atât cetăţeni români cât şi străini.

© 2010 KPMG România S.R.L., o societate cu răspundere limitată de drept român, membră a reţelei de firme independente KPMG afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International"), o entitate elveţiană. Toate drepturile rezervate. Tipărit în România.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii