Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICR Berlin aduce un omagiu Mariei Tănase în trei orașe din Germania

ro

24 Sep, 2013 16:33 1710 Marime text
Pe 25 septembrie se împlinesc 100 de ani de când s-a născut cea mai mare voce a cântecului popular românesc Maria Tănase.
Se spune că America a avut-o pe Marilyn Monroe, Franța pe Edith Piaf, iar România pe Maria Tănase.  Când vorbim însă  despre viața Mariei Tănase, nu întotdeauna suntem cuprinși de frenezia, pe care ne-o inspiră muzica sa, pentru că ritmurile săltărețe ascund o poveste secretă, pe care puțini dintre noi o cunosc.

Institutul Cultural Român din Berlin marchează acest moment prin organizarea unui turneu dedicat unicei artiste, cu un program de ethno-jazz susținut de cvartetul Mariei Răducanu, format din Maria Raducanu - vocal, Niko Meinhold - clape, Chris Dahlgren - bass, și Michael Griener – tobe. Cvartetul Mariei Răducanu va concerta cu un program excepțional compus din piese din repertoriul original al Mariei Tănase, cum ar fi Cine iubește și lasă sau Lume, lume.

Turneul omagial organizat cu ocazia Centenarului Mariei Tănase va avea loc între 6 și 12 octombrie, în trei dintre cele mai mari orașe din Germania, la München, Berlin și Stuttgart.
Programul turneului este:

6 octombrie München, locație: Clubul de Jazz Unterfahrt
Situat în complexul fostei fabrici de bere din Haidhausen din München, Unterfahrt este de decenii bune adresa nr. 1 din capitala bavareză pentru muzica jazz și se bucură de recunoaștere internațională. Conform experților din domeniu, Unterfahrt se numără printre primele 100 de cluburi de jazz din întreaga lume.

11 octombrie Berlin, locație: Clubul de Jazz Aufsturz
Aufsturz Berlin este unul dintre locurile tradiționale, plasat în centrul capitalei germane. Este o locație bine cunoscută printre iubitorii de jazz, fiind în fiecare weekend gazda unor concerte cu trupe de renume din întreaga lume.

12 octombrie Stuttgart, locație: Clubul de Jazz Laboratorium

Laboratorium Stuttgart este un centru cultural și un club de muzică live, înființat în 1972. Aici au loc cu regularitate concert de worldmusic și jazz. Laboratorium este inițiator și gazdă pentru renumitul festival de muzică "Lab-Festival" din Stuttgart.
Maria Răducanu este renumită pentru interpretările pieselor Mariei Tănase şi ale altor melodii din folclorul românesc. De asemenea, se face remarcată prin capacitatea de a cânta in diferite dialecte, trecând cu uşurinţă de la cântece de jale şi bucurie la fado portughez. Maria Răducanu a lansat până în prezent 7 albume pentru care a colaborat cu muzicieni ca Johhny Răducanu, Mihai Iordache şi Mircea Tiberian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SANDA 25 Sep, 2013 01:02 bravo si va multumim