Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădinile preferate de români - amenajate în culori deschise și inspirate de zonele mediteraneene

ro

03 Jun, 2015 15:27 784 Marime text
Cei mai mulți români se inspiră din călătoriile în zonele mediteraneene atunci când își amenajează terasa sau grădina cu piatră naturală, iar cei care aleg acest tip de material iau această decizie pentru că preferă texturile naturale în casă, dar și pentru investiția pe termen lung: piatra naturală are o rezistență crescută.
 
Majoritatea celor care caută să își înfrumusețeze exteriorul casei – terasa, curtea sau grădina cu piatră naturală, se inspiră din locurile în care călătoresc, mai ales din zone precum Grecia sau Italia, conform specialiștilor în piatră naturală de la PiatraOnline.ro. Românii caută piatră naturală în culori deschise pentru pardoseala terasei sau pentru aleile din grădină, apreciază din ce în ce mai mult bucătăriile în aer liber și preferă, pentru proiectele de exterior, piatra naturală cu finisaj scapițat, periat sau antichizat.
 
“Clienții noștri sunt atrași de piatra naturală în primul rând datorită faptului că este un produs durabil. Pentru grădini și pentru exteriorul casei, se preferă proiectele ce au ca inspirație zona mediteraneană. Probabil că fiecare dintre noi dorește să aducă înapoi acasă o fărâmă din atmosfera de vacanță, iar amenajarea spațiului dedicat relaxării - grădina sau terasa - reprezintă modalitatea perfectă pentru a face acest lucru”, spune Mariana Brădescu, co-fondator PiatraOnline.ro.
 
Travertinul, un material cu aspect cald, în nuanțe de crem, beige sau latte, este unul din cele mai populare tipuri de piatră naturală în România, mai ales pentru pardoseli (atât la interior cât și pentru terasă). Pentru curte și grădină, în topul preferințelor românilor ce aleg piatra naturală pentru alei sau placarea curții, intră în primul rând ardeziile (Rhodos și Kavala, ambele cu nuanțe pământii și cu o rezistență crescută la intemperii) și apoi piatra poligonală Homa.
 
“Recomandăm celor care au un proiect de amenajare la exteriorul casei să folosească maxim două tipuri de piatră naturală – prea multe texturi pot aglomera spațiul. Chiar dacă proiectul este realizat într-un ritm mai lent, este bine să fie păstrată perspectiva asupra întregului și atenția către un aspect coerent. Atât placările de pereți exteriori, aleile din curte sau din grădină, terasa, soclul casei sau gardurile pot fi realizate cu același tip de material, însă cu finisaje variate, pentru o anumită dinamică”, spune Mariana Brădescu.
 
În ceea ce privește decorațiunile pentru grădină, și aici românii aleg piatra iar în topul preferințelor se află ghivecele masive și cișmelele din piatră reconstituită (compozit) dar și statuetele sau piticii de grădină.
 
 
PiatraOnline.ro (www.piatraonline.ro) are o istorie de 8 ani în domeniu și, pe lângă site-ul dedicat exclusiv pietrei naturale, pune la dispoziția publicului interesat de amenajări cu piatră naturală cel mai mare showroom dedicat acestui tip de material, în Aleea Teișani, nr. 137 A, București. PiatraOnline.ro aduce piatră naturală din cele mai bune cariere ale lumii: Turcia, India, Grecia, Spania sau Egipt, plăci cu personalitate ce contribuie la amenajări expresive. Livrarea națională, în doar 24-48 de ore, serviciile complete de consultanță, montaj și întreținere dar mai ales gama variată (1500 de produse) sunt doar câteva din argumentele ce stabilesc PiatraOnline.ro în topul distribuitorilor de piatră naturală. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii