Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOmentorship - platforma orientării în carieră

ro

02 Dec, 2010 22:59 1052 Marime text
Primul pas în relația complexă dintre tineri și viitorii lor angajatori

Mișu Negrițoiu (CEO ING Bank), Tudor Giurgiu (regizor), Dragoș Bucurenci (MaiMultVerde), Robert Turcescu (Jurnalist), Șerban AlexandrescuSanda Nicola (jurnalist), Simona Baciu (Director Școala Internațională Cluj) sau Tiberiu Soare (Dirijor Opera Națională București) sunt doar câțiva dintre profesioniștii pe care tinerii i-au ascultat vorbind despre carieră la conferințele GOmentorship. (Creative Director Headvertising),

O parte dintre conferințe se găsesc deja ca resurse-video pe www.GOmentorship.ro, alături de diverse resurse text și multimedia, atât de necesare în procesul complex de alegere a traseului profesional. Întregul proiect, alcătuit din conferințe, platforma online și, din 2011, întâlniri în liceele din întreaga țară, își propune să ofere modele de profesii construite pe valori solide.

Principala oportunitate a platformei GOmentorship este interacțiunea tinerilor cu o serie de profesioniști de top (mentorii), în cadrul unor sesiuni online, pe teme lansate de mentori. Din aceste întâlniri și schimburi de idei, liceenii, studenții și tinerii absolvenți vor afla răspunsul la o întrebare dificilă: Ce profesie să aleg și cum este să faci acel lucru zi de zi? Fără idealizări, fără false așteptări și fără impresia că succesul vine ușor.

Printre profesioniștii implicați în conversațiile cu tinerii pe platforma GOmentorship se vor afla Dorina Guțu (SNSPA), Mihaela Feodorof (Yourway), Magda Bărăscu (Hotnews), Cristi Lupșa (Decât o Revistă), Mihai Stănescu (Coach), Tincuța Baltag (Fundatia Dinu Patriciu), Ștefania Antone (Achieve Global) și mulți alții.

Și mentorii implicați în proiect vor avea de învățat și de câștigat, căci GOmentorship va fi, implicit, un instrument de recrutare complex și abil. Profesioniștii pot interacționa o perioadă îndelungată cu tinerii și pot urmări evoluția și implicarea lor în conversații prin sistemul de ranking de pe site, dar și prin întâlnirile de la conferințe.

Tinerii care accesează platforma pot așadar consulta resurse, pot conversa cu profesioniști de prim rang despre domeniul care îi interesează și pot afla primii despre joburi, internshipuri și evenimente relevante pentru dezvoltarea lor profesională.

Platforma debutează cu câteva domenii-cheie (Resurse Umane, Jurnalism și Comunicare, Antreprenoriat, Educație) urmând ca, de la începutul anului viitor, diversitatea acestora să crească în funcție de rezultatele obținute în primele luni.

Detalii despre toate componentele proiectului GOmentorship: http://info.gomentorship.ro/despre

Gomentorship este organizat de Asociatia ORICUM. Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educația și ramuri ale industriilor creative precum cinematografia și designul. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC - un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în industrii creative ce demareaza în toamna anului 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii