Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Arimex O, ce veste minunata ne aduce îngerul Domnului!

ro

22 Dec, 2015 10:39 1195 Marime text
…,,Iată, vă vestesc vouă o bucurie mare, care va fi pentru tot poporul, că vi s-a născut azi Mântuitor, care este Hristos Domnul, în cetatea lui David” (Luca 2,10-11)
     O, ce veste minunata ne aduce îngerul Domnului!   Luceafărul Iubirii a facut primul si cel mai mare Dar omenirii: Pruncul Mantuitor. Astfel, Hristos devine darul vesnic facut noua de Dumnezeu, iar acest dar vine in lume aducand multe alte daruri: iertarea pacatelor, biruirea mortii, vindecarea bolnavilor, invierea mortilor si nenumarate alte binefaceri despre care ne vorbesc sfintii Evanghelisti.
 
                       O, ce veste minunata !
O, ce veste minunata, In Betleem ni se-arata,
Ca a nascut Prunc, Prunc din Duhul Sfant Fecioara Maria.
Ca la Betleem Maria, Savarsind calatoria
In sarac salas, Lang-acel oras Naste pe Mesia.
Pe Fiul cel din vecie, Ce L-a trimis Tatal mie
Sa se nasca si sa creasca  Sa ne mantuiasca.
 
     Aşa cum Dumnezeu este prezent în mijlocul colindătorilor, aşa să fie şi în inimile noastre!     
 
Să ne descoperim capetele şi să ne plecăm genunchii în rugăciune şi împreună, din toată inima, cu adâncă evlavie să rostim urarea plină de bucurie a Craciunului: ,,Hristos se naşte”…Adevărul veşnic Se naşte! Dreptatea veşnică Se naşte! Dragostea veşnică Se naşte! Binele veşnic Se naşte!Viaţa veşnică Se naşte!
Este Crăciunul, ziua păcii,  a refacerii legăturii între noi și Dumnezeu, între noi și semenii noștri, între puterile sufletești ale fiecăruia. Intr-o lume care trăiește sub semnul tristeții, a rautatii si a violentei, in care intalnesti atatea ziduri despartitoare dintre frații de aceeași mamă, dintre soți, dintre părinți și copii, dintre bogați și săraci, dintre politicieni și popor,dintre preoți și credincioși, singura solutie salvatoare este sa-L primim pe Hristos în sufletul nostru. Primindu-L, pacea şi liniștea ne vor călăuzi si ne vor incalzi inimile…vom putea dărui la rândul nostru cel mai frumos, cel mai mare dar pe care îl poate oferi un om altui om - prezenţa iubitoare ; pe langă aceasta orice altceva, oricât de costisitor si de frumos ar fi, nu înseamnă mare lucru. Adevărata dăruire începe atunci când, nemaiavând nimic de dat, ne oferim pe noi înşine printr-o vorbă bună, o mângâiere, sau o ascultare atentă a celuilalt. Dăruind aceasta, ne asemănăm cu Dumnezeu care este Iubire. Să nu uităm că suntem responsabili de Darul pe care ni l-a facut Dumnezeu. Aceasta înseamnă că în orice moment al vieţii trebuie să răspundem afirmativ când suntem chemaţi să dăm ceva. Când credem că nu avem nimic de dăruit, înseamnă ca ne-am îndepărtat de Hristos care este sursă nesfârsită de bucurie. ).   Dacă nu oferim nimic, nu avem Crăciun!
Mântuitorul se naşte pentru a ne dărui din belşug bucuria Vieţii. Să ne deschidem inimile pentru a primi acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.
Să avem parte de un sfârșit de an binecuvântat iar Dumnezeu să ne aibă sub ocrotirea Lui în Anul Nou ce se apropie, cu nadejdea ca acesta să fie răstimp de apropiere față de El, de înțelegere între oameni și de pace în țară și în lume.
 
Crăciun fericit !
 
         Colindător la ferestrele cerului, rugător pentru binecuvântarea familiei dumneavoastră, Preda Petre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii