Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chevrolet a înregistrat vânzări record la nivel global în primul trimestru al anului

ro

23 Apr, 2012 21:59 1688 Marime text
cruze_is_chevrolets_best-selling_nameplate.jpgÎncepând cu 2009, creşterea globală a mărcii a depăşit ritmul de creştere al industriei auto

DETROIT - Chevrolet a vândut 1,18 milioane de autovehicule în întreaga lume în primele trei luni ale anului 2012, reprezentând o creştere cu 6,5% faţă de primul trimestru al anului 2011 şi înregistrând astfel cel de-al şaselea trimestru consecutiv în care marca Chevrolet a avut vânzări record. În ultimii doi ani, Chevrolet s-a dezvoltat mai rapid decât alte mărci cu volum mare de producţie, atingând o cotă de piaţă de 6,3%.

„Cea mai puternică gamă de autoturisme, camioane şi modele crossover din istoria Chevrolet a înregistrat vânzări record în 2011 şi rezultate la fel de impresionante în primul trimestru al anului 2012," a declarat preşedintele şi directorul executiv al General Motors, Dan Akerson. „Pentru a menţine ritmul, GM pregăteşte încă 20 de lansări de autovehicule în 2012, iar printre cele mai importante se numără şi modele Chevrolet, inclusiv modelul Sail în Asia, modelul Colorado în America de Sud şi Spark în America de Nord."

Chevrolet Cruze a avut cel mai mare succes, înregistrând vânzări globale de peste 180.000 de unităţi în primul trimestru, o creştere cu aproximativ 20% faţă de 2011, devenind cel mai bine vândut model Chevrolet la nivel global. Vânzările înregistrate de autovehiculul compact Aveo/Sonic şi modelul sedan de dimensiuni medii Malibu, ambele lansate recent, continuă să crească pe măsură ce creşte numărul de unităţi disponibile la dealeri.

Chevrolet a publicat creşteri semnificative ale vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pentru patru din cele cinci pieţe importante pe care activează:

 În Statele Unite, Chevrolet a vândut 448.000 de unităţi în primul trimestru, reprezentând o creştere de 7,6%. Vânzările de autoturisme sunt în continuare puternice, crescând cererea de autovehicule cu consum redus, precum modelele Cruze, Malibu şi Sonic.

 În China, Chevrolet a înregistrat vânzări record de 162.000 de unităţi în acest trimestru, totalizând o creştere de 1,4%.

 În Brazilia, marca Chevrolet este în continuare competitivă, deşi vânzările au scăzut cu 4,2% în primul trimestru, la 137.000 de unităţi.

 În Mexic, Chevrolet a vândut 42.000 de unităţi în acest trimestru, reprezentând o creştere de 14,2 %.

În Argentina, Chevrolet a vândut 41.500 de unităţi în primul trimestru, în creştere cu 21,5%, stabilind un nou record pentru marcă.

Chevrolet Europe a vândut 55.100 autovehicule în Europa Centrală şi de Vest, o creştere de 7,8 % într-o industrie care scăzuse cu 8,7 % faţă de anul trecut. Chevrolet Europe a înregistrat cea mai bună cotă de piaţă pe primul trimestru din istoria sa, 1,36%, faţă de 1,15% în primul trimestru al anului 2011. Pe lângă vânzările obţinute în Europa, Chevrolet a vândut 2.800 de autovehicule în Israel în primele trei luni ale anului 2012.

Printre lansările importante se numără modelul Trailblazer, un SUV de dimensiuni medii pentru Thailanda şi versiunea station wagon a modelului Cruze pentru Europa. Chevrolet, o marcă americană cu tradiţie, înregistrează astăzi peste 60% din vânzările sale în afara pieţei din Statele Unite.

Despre Chevrolet

Chevrolet este cea mai mare marcă internațională a companiei General Motors, cu vânzări anuale de peste patru milioane de autovehicule în peste 140 de ţări. Este cea de-a patra marcă auto internațională în materie de vânzări şi, de asemenea, una din mărcile cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet îmbină designul avangardist cu performanţa, inovaţia şi caracterul practic. Acestea oferă un raport calitate-preţ excelent. Înfiinţată în anul 1911 în S.U.A. de către emigrantul elveţian Louis Chevrolet, marca şi-a aniversat centenarul în 2011. În Europa, marca a fost relansată în 2005. În Europa Centrală şi de Vest, marca este reprezentată de o reţea formată din 2.500 de centre de vânzări şi service. Gama Chevrolet cuprinde autovehiculul de oraş Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan şi hatchback, modelul compact Cruze sedan şi hatchback, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. În 2012 Chevrolet lansează modelul Cruze station wagon şi modelul sedan de clasă medie Malibu. Puteți găsi mai multe informaţii despre Chevrolet accesând Chevrolet.Media.ro sau www.chevrolet.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii