Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carrefour Romania lanseaza Filiera Calitatii Carrefour pentru pastrav proaspat, in toate hypermarket

ro

11 Feb, 2010 21:06 3528 Marime text
1.jpgFiliera Calitatii Carrefour reprezinta solutia pe care Carrefour o ofera clientilor sai in conditiile poluarii, industrializarii si riscurilor de contaminare a produselor care ajung pe masa tuturor. Ea include in prezent 700 de proiecte la nivel mondial, parteneriate cu aproximativ 35.000 de producatori din 15 tari si 3 continente, iar vanzarea produselor din Filiera Calitatii reprezinta 8.5% din cifra de afaceri pe produse proaspete a Grupului Carrefour. (Galerie foto)

In Romania, Carrefour lanseaza astazi, 11 februarie, cea de-a doua Filiera a Calitatii, dupa cea de porc, din martie 2008, de aceasta data, ca raspuns la cresterea riscurilor din industria alimentara in ceea ce priveste pastravul proaspat. Scopul Filierei Calitatii Carrefour este astfel sa ofere produse sanatoase clientilor Carrefour, sa fidelizeze consumatorii dar si sa incurajeze dezvoltarea producatorilor romani, care valorizeaza patrimoniul natural romanesc.

Partenerul nostru in respectarea calitatii Carrefour pentru productia de pastrav proaspat este Romavet, companie romaneasca ce a adoptat un sistem de crestere al pestelui ce respecta normele europene si asigura pastravului conditii identice mediului natural. Rezultatul este o productie superioara, cu o calitate deosebita si sanatoasa pentru consumator.

Carrefour Romania este un partener solid si de incredere pentru furnizorii romani. Marturie stau produsele alimentare proaspete, care sunt de productie romana in marea lor majoritate: peste 80%, din vanzarile pe aceste categorii precum si sutele de producatori romani care au crescut odata cu noi, inca din 2001, de la intrarea in Romania a Grupului.

Prin ce se diferentiaza Filiera Calitatii Carrefour fata de alte oferte de pe piata?

  1. 100% origine Romania
  2. se respecta un caiet de sarcini strict, care este axat pe asigurarea calitatii produsului, trasabilitate, alimentatie sanatoasa fara organisme modificate genetic;
  3. calitatea este atent supravegheata din faza incipienta pana la produsul finit, receptionat in hypermarketurile Carrefour;
  4. un organism independent acreditat face controale periodice in diferite stadii ale filierei.

Particularitati Filiera Calitate pentru pastrav proaspat:

  1. tehnica principala in respectarea unui standard inalt al calitatii este trasabilitatea sistemului, in sensul ca se vor urmari cu strictete conditiile de crestere, de la depunerea icrelor, pana la produsul finit - pastravul receptionat in magazinele Carrefour. Acest sistem de asigurare a calitatii permite asadar inregistrarea unui istoric al produsului oferit, care va ajunge pe masa clientilor Carrefour, avand cea mai buna calitate.
  2. conditii de crestere a pastravilor favorizand «starea de bine» a acestora: pastravii sunt crescuti in apele lacului Bicaz, un lac nepoluat, situat intr-o zona in care nu exista exploatari industriale, iar densitatea este mult sub standardul european: 8-10 kg pastrav/ m³ apa.
  3. alimentatia este sanatoasa:

- fara organisme modificate genetic, prin administrarea unei hrane speciale, ale carei parametrii sunt garantati printr-un caiet de sarcini;

- alimentatia este controlata si respecta nevoile naturale : 50% peste si 50% produse de origine minerala si vegetala.

  1. Reproducerea se realizeaza pe cale naturala, reproducatorii fiind atent selectionati.
  2. Mai mult, se acorda o atentie deosebita profilaxiei, tratamentele sanitar-veterinare fiind controlate si aplicate cu strictete.
  3. Garantarea faptului ca pastravii livrati au ajunat minim 4 zile inainte de sacrificare si ca nu au primit tratament medicamentos in ultimele 8 zile inainte de pescuire.

Filiera calitatii impune de asemenea si respectarea mediului inconjurator. Printr-un regim de hrana controlat stiintific, prin controlul permanent al calitatii apei si prin aplicarea tehnologiilor moderne de crestere, prevazute prin legislatia europeana (Directiva 86/609 CEE, ETS 123), partenerul Carrefour, Romavet, realizeaza o productie piscicola, bazata pe principii ecologice, care le asigura un produs de cea mai inalta calitate.

Creand acest sistem de asigurare a calitatii, Carrefour vegheaza la sanatatea clientilor sai, oferindu-le cele mai bune si mai sigure produse din carne, la cel mai bun raport calitate - pret.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii