Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carpatair introduce in operare a doua aeronava Fokker 70 din cele trei contractate la sfarsitul anului trecut

ro

04 Mar, 2010 17:29 4005 Marime text
hub1.jpgTimisoara, 04 Martie 2010: Carpatair, compania aeriana full-service cu hub la Timisoara, a introdus in operare la inceputul acestei saptamani cea de-a doua aeronava Fokker 70, din cele 3 proaspat contractate.

fokker-70_2.jpgCea de-a doua aeronava Fokker 70 a fost livrata companiei Carpatair la inceputul acestei saptamani, ca urmare a contractarii a 3 aerovane de acest tip in luna noiembrie 2009. Prima aeronava a fost livrata in luna ianuarie, iar cea de-a treia urmeaza sa fie livrata pana la sfarsitul lunii martie. Cu o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 business class, noile aeronave jet combina tehnologia moderna, confortul deosebit si performante de zbor excelente.

„Noua aeronava urmeaza sa fie utilizata atat pentru destinatii interne, cat si externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Otopeni sau din alte puncte din tara. Pana la intrarea in vigoare a programului de vara Carpatair, noile aerovane vor opera pe rutele actuale, inclusiv pe relatiile directe recent lansate, Craiova-Milano, Craiova-Roma. Pe perioada verii, aeronavele vor fi introduse si pe zborurile charter ce urmeaza sa fie organizate in colaborare cu tour-operatori, in special pe rutele Iasi-Antalya si Craiova- Antalya, precum si pe o serie de alte curse pe care compania le pregateste pentru aceasta perioada", declara Paula Ardelean, Vice-presedinte Marketing & Vanzari.

Prin achizitia aeronavelor Fokker 70 Carpatair s-a alaturat unor importanti operatori aerieni din Europa care au in dotare acest tip de aeronave, devenind in acelasi timp singura companie din Europa de Sud Est care dispune de aeronave jet categoria 70-80 locuri.

Carpatair foloseste la aceasta ora 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si 3 de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se adauga acum si cele 3 aeronave Fokker 70.

DESPRE FOKKER 70:
Cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines si Austrian Airlines. Ultimele stiri despre acestia arata interesul mare al operatorilor de zbor pentru acest tip de aeronava pentru urmatorii 10 ani.

  • "Austrian Airlines au semnat un contract pe termen lung de intretinere cu Fokker Services, pentru flota care numara 15 de aeronave tip Fokker 100 si 9 tip Fokker 70."
(Sursa: Air Transport Intelligence News)

  • "Peter Hartman, presedintele si CEO-ul KLM a facut publice planurile companiei pe urmatorii 10 ani: 5 aeronave tip Fokker 70 vor fi adaugate flotei regionale deja existente de 22 de astfel de aeronave. Aeronavele 100 nu vor fi schimbate pana cand nu vor fi create modele noi de aeronave care sa fie mai eficiente. Hartman considera ca piata actuala nu ofera ceva suficient de bun pentru a inlocui aceste aeronave. Nici aeronavele Fokker 50 nu vor fi schimbate in urmatorii 3 ani, pentru ca sunt foarte eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibilul. Cand o vor face insa, este foarte posibil sa fie inlocuite cu aeronavele Fokker cu 70 de locuri."
(Sursa: KLM and Luchtvaartnieuws.nl)

DESPRE CARPATAIR:
Carpatair este cea mai mare companie aeriana regionala din Europa de Sud-Est (opereaza in principal pe piete regionale de nisa). In urma aplicarii cu succes a conceptului "hub&spoke" (nod de transport aerian prin care pasagerilor li se ofera conexiuni de zbor pe toata reteaua de destinatii ale unui operator), Carpatair a reusit sa dezvolte la Timisoara cel mai performant hub aerian din Romania.

Carpatair este compania aeriana din Romania cu cea mai mare frecventa de zbor intre Romania si Italia, operand cel mai mare număr de zboruri regulate în Italia. Luand in considerare orarul de vara anuntat numarul zborurilor spre Italia ajunge la 110 zboruri one-way (55 cu retur) pe saptamana. Numarul total al zborurilor regulate operate de companie ajunge astfel la 280/saptamana, spre 30 de destinatii si 6 tari.

Departamentul Marketing Carpatair
marketing@carpatair.com


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii