Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatile locale din zona Moldovei au aflat informatii utile in cadrul conferintei "Solutii pentru dezvoltarea durabila a autoritatilor publice locale"

ro

18 May, 2011 22:05 1441 Marime text

Bacau, 13 mai 2011.- La Centrul de Afaceri și Expoziții "Mircea Cancicov" a avut loc seminarul "Solutii pentru dezvoltarea durabila a autoritatilor publice locale", editia a patra, pe regiunea Moldova. Aceasta conferinta face parte dintr-o serie de conferinte destinate autoritatilor publice locale si imbunatatirii activitatii lor, organizate de BTL Design in colaborare cu Agora Group, Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Comunelor din Romania si ADL Bacau.

Sesiunea de deschidere a avut ca tema "Cum pot aplica administrațiile publice din Romania conceptul de dezvoltare durabila", si a reunit invitati oficiali: primarul Bacaului, Romeo Stavarache, Veronica Dontu - Primar, Primaria Comunei Tamasi, Asociatia Comunelor din Romania, Constantin Mihaila - Primar, Primaria Comunei Hemeiusi, Asociatia Comunelor din Romania, Ionel Palar - Deputat, Vicepresedinte - Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic, Corneliu Pricope - Director, ADL Bacau, alaturi de Ion Radu - Managing Director, BTL Design.

In prima sesiune a discutiilor, numita "Solutii pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Solutii finantare programe nationale. Solutii de finantare bancara. Surse de finantare din fonduri europene", moderata de Ion Radu - Managing Director, BTL Design, Romica Adam - Director sucursala, CEC Bank Bacau, a prezentat primarilor din sala "Solutii pentru cofinantarea proiectelor APL".

Apoi, Silviu Blajut, Analist financiar, Sucursala Bacau - FNGCIMM SA IFN - Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, a vorbit despre "Garantiile guvernamentale - solutii de creditare in domeniile prioritare pentru economia romaneasca". Paula-Raluca Macoviciuc, reprezentant Local, Fondul National de Garantare a Creditului Rural (FNGCR) a explicat celor prezenti subiectul "Garantiile guvernamentale oferite de FNGCR". Diana Damian, Expert, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a vorbit despre "Planul de dezvoltare a regiunii Nord-Est: 2014-2020". In incheierea primei sesiuni, Stefan Talamba, Coordonator, Directia de Dezvoltare Rurala a judetului Bacau, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a vorbit despre "Finantari in cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013"

Sesiunea a doua a seminarului a tratat tema "Solutii pentru reabilitarea termica locuintelor".Romica Adam, Director sucursala, CEC Bank Bacau a prezentat "Solutii de finantare in cadrul proiectelor de reabilitare termica a locuintelor". Alin Barbut, Director de vanzari la ADEPLAST a facut o prezentare despre "Materiale de constructii folosite in reabilitarea termica a locuintelor."

Evenimentul s-a incheiat printr-o tombola oficiala al carei premiu oferit de catre organizatori a fost un laptop de ultima generatie. La eveniment au participat aproximativ 80 de reprezentanti ai autoritatilor locale din zona Moldovei. Au fost invitati primari de localitati, presedinti de consilii judetene, reprezentanti ai institutiei prefectului din judetele regiunii istorice Moldova si a adus in discutie teme precum: Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei, solutii de finantare si de garantare, solutii de eficientizare a activitatii si solutii financiare si tehnice pentru izolarea termica a locuintelor.

Conferinta informeaza si pune in contact direct reprezentanti ai administratiei locale, ai Guvernului si furnizorii de tehnologie si de solutii financiare pentru a gasi cele mai fiabile si eficiente cai de modernizare a administratiei publice locale.

Corneliu Pricope, Director General Agentia de Dezvoltare Locala Bacau a declarat: „Agentia de Dezvoltare Locala are, printre activitatile strategice, diseminarea informatiilor si facilitarea accesului la informatii pentru actorii locali: companii private, institutii publice sau primarii. Dupa mai multe evenimente organizate pentru IMM-urile bacauane, in ideea dezvoltarii spiritului antreprenorial, a cultivarii unor idei noi de afaceri sau pentru aducerea unui suport nou in vederea absobtiei Instrumentelor Structurale, astazi ne-am adresat celor care au nevoie primii de resurse bugetare. UAT si celelalte institutii publice sunt cele care ofera investitorului cele mai bune conditii de infrastructura publica pentru a dezvolta afaceri si mai apoi pentru a crea locuri de munca. Ce facem noi concret pentru comunitatile locale? Cum ajutam in mod real sa aduca fonduri europene pentru a acoperi agenda locala si prioritatile cartierelor si satelor din Moldova ? Ce raspunsuri pot gasi primarii din Regiunea NE la intrebarile fara raspuns pe care le adreseaza autoritatilor centrale ? Iata de ce astfel de Conferinte pot fi generatoare de profit pentru fiecare participant sau bun gospodar al unui oras sau comune".

„Organizarea la Bacau, in noul Centru de Afaceri si Expozitie "Mircea Cancicov", nu a fost intamplatoare. Bacaul este un lider indiscutabil în ceea ce priveste proiectele si investitiile majore pentru infrastructura orasului, chiar locatia unde s-a derulat evenimentul fiind o dovada graitoare in acest sens. Toate proiectele realizate de administratia bacauana si propuse spre finantare insumeaza 884 milioane de euro din care, pana acum, prin proiecte finalizate sau in curs de derulare au fost atrase in municipiu cca 402 milioane de euro. Preconizam ca, pana in 2015, fondurile atrase insumate sa fie de peste 650 milioane euro. Asadar, putem spune ca, Municipiul Bacau a oferit participantilor exemple de buna practica. Astazi, prin acest eveniment, am creat premisele pentru ca Bacaul sa fie un centru de interes si un catalizator pentru administratiile locale din Moldova. Cel mai bine putem sa ne prezentam, sa ne cunoastem si sa ne aparam interesele chiar noi, cei care locuim in aceasta regiune istorica cu resurse umane, culturale si naturale deosebite", a adaugat acesta.

Centrul de Afaceri si Expozitii "Mircea Cancicov", unde s-a desfasurat conferinta, a fost construit in urma cererii de finantare depuse de Primaria Municipiului Bacau pentru Proiectul „Centrul de Afaceri si Expozitie Bacau" in cadrul Programului PHARE CES 2004-2006 - Proiecte mari de infrastructura regionala. Acesta cuprinde un incubator de afaceri, un centru de afaceri si marketing unde se pot organiza conferinte la standarde europene, impreuna cu doua pavilioane expozitionale de 6000 de mp. Este cel mai nou, modern si functional complex de afaceri din zona Moldovei - www.adlbacau.ro.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Ziare.com, IasiPlus, Monitorul de Galati, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends, Wall-street.ro, Startups.ro.

Despre BTL Design

BTL Design este lider in organizarea de programe de evenimente destinate mediului de afaceri road-show pe teritoriul Romaniei. In portofoliul nostru se regasesc mai multe programe de evenimente derulate din 2005: Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, EUSol -Solutii europene pentru afaceri, Parteneriatul Public - Privat, instrument de lucru strategic pentru administratia publica locala, Modernizarea si Eficientizarea Administraţiei Publice Locale din Romania, Soluţii pentru administratiile locale in contextul crizei economice, Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale. Firme de renume din domeniul serviciilor financiare, telecom, IT&C, consultanta au ales sa-si promoveze solutiile in cadrul evenimentelor organizate de catre noi. Detalii pe www.btldesign.ro

Misiunea BTL Design este sa construiasca o interfata eficienta de comunicare intre furnizorii de solutii pentru mediului de afaceri si potentiali beneficiari ale acestora.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte straina si este prezent in piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group deţine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuţie de carte straina Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro

Despre ADL Bacau

Agentia de Dezvoltare Locala Bacau este o institutie publica de interes local, cu personalitate juridica proprie, ce functioneaza sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Bacau. Obiectul de activitate al ADL Bacau il constituie realizarea ansamblului de masuri, programe, activitati profesionale care sa contribuie la dezvoltarea economico - sociala a Municipiului Bacau. ADL propune administratiei locale programe de dezvoltare si proiecte cu finantari nerambursabile pentru atingerea obiectivelor proprii si de dezvoltare a municipiului. Detalii pe www.adlbacau.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii