Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artistul Ştefan Rusu la Bienala de artă de la Berlin

ro

23 Apr, 2012 20:21 1032 Marime text

Institutul Cultural Român Berlin anunţă participarea artistului Ştefan Rusu în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Bienalei Berlineze, desfăşurate între 27 aprilie şi 1 iulie în diferite locaţii din capitala germană. Bienala de artă contemporană de la Berlin este un forum de artă contemporană intr-unul din cele mai atractive centre de artă din întreaga lume. Aceasta se desfăşoară o dată la doi ani, în diferite locaţii din Berlin şi aduce împreună curatori şi artişti de renume din întreaga lume. Prima ediţie a Bienalei de la Berlin a fost iniţiată în anul 1998 de către Eberhard Mayntz şi Biesenbach Klaus - director fondator al Kunst-Werke Berlin. Începând cu anul 2004, KW Institutul pentru Artă Contemporană Berlin sunt purtători ai Bienalei şi este susţinută financiar de Fundaţia Federală Germană pentru Cultură. Artistul polonez Artur Zmijewski a fost numit curatorul celei de-a 7a ediţii a Bienalei de la Berlin.

În pregătirea celei de-a 7a Bienale de la Berlin, Artur Zmijewski a apelat la artişti şi artiste printr-un open call, îndemnându-i să-şi expună punctele de vedere politice. Până la termenul limită de la sfârşitul lui ianuarie 2011, circa 7500 de artişti şi artiste din toată lumea au răspuns apelului. În data de 16 iunie, artistul Ştefan Rusu va prezenta filmul documentar "Berlin Beyond the Ruins" (50 min.) la KW Institute for Contemporary Art. Filmul este conceput ca un documentar de investigaţie menit să examineze critic transformările oraşului Berlin. Proiecţia este programată pe 16 iunie la KW Institute for Contemporary Art, Berlin.

Ştefan Rusu (n. 1964, în Kâietu, Republica Moldova) este artist vizual şi curator, activ atât în Republica Moldova cât şi în România. Activitatea lui curatorială şi artistică reflectă procesele şi schimbările apărute în societăţile postsocialiste înainte şi după 1989.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de şi pe Facebook .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii