Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații GSK România au donat peste 130 de ore de voluntariat comunităţii din Constanţa

ro

09 Oct, 2014 17:32 962 Marime text
În această vară, GSK România a desfășurat cea de-a șasea ediție a programului GSK Orange Day, inițiativa globală prin care angajații companiei se dedică, timp de o zi, cauzelor sociale pe care le susțin;
21 de angajaţi ai GSK au donat peste 130 de ore de voluntariat comunității constănţene.
 
GSK România a desfășurat, în perioada august-septembrie, „GSK Orange Day”, o inițiativă demarată la nivel global şi inclusiv în România în 2009, program prin care angajații companiei își donează o zi de lucru în sprijinul cauzelor sociale în care cred.
 
Aflat la a șasea ediție în România, programul a reunit voluntari din cadrul grupului GSK în România - echipele GSK Pharma, GSK Consumer Healthcare, Europharm Distribuție şi fabrica GSK din Braşov.
La nivel național, programul a venit în sprijinul a aproape 800 de copii și adulți din 13 localități din țară: Cluj-Napoca, Brașov, București, Constanța, Sibiu, Hunedoara, Timișoara, Iazu, Chitila, Gherla, Pechea, Roșu, Voluntari. 
 
Acțiunile fac parte din strategia GSK în România de a contribui, prin toate activitățile derulate la nivel local, la îmbunătățirea speranței de viață a românilor și a calității vieții acestora, în condițiile în care România se confruntă cu unii dintre cei mai scăzuți indici legați de speranța de viață din Uniunea Europeană (OECD, Health at a Glance, 2012) și de mortalitatea infantilă, unde înregistrează o rată dublă față de media Uniunii Europene (Eurostat, 2012). Similar anilor trecuți, voluntarii au avut posibilitatea de a propune cauze sociale și de a-și alege proiectele în care s-au implicat.
 
Anul acesta, în judeţul Constanța, 21 de angajați GSK România au venit în întâmpinarea nevoilor a 80 de tineri cu situații vulnerabile.
 
Astfel, voluntari ai Europharm Distribuție au petrecut GSK Orange Day în compania a 20 de copii provenind dintr-un mediu familial dificil, din cadrul Grădiniței estivale, un proiect organizat de Școala Gimnazială nr. 31 și Salvați Copiii Constanța. Pentru a încuraja înclinațiile artistice, munca în echipă și cooperarea, voluntarii GSK au organizat, alături de copii, un atelier creativ dedicat activităților artistice, dansului și cântecului. La finalul zilei, voluntarii le-au oferit copiilor jucării și rechizite pentru a-i sprijini în activitatea lor școlară.
 
“Voluntarii au făcut totul pentru ca cei 20 de copii preșcolari, beneficiari ai Programului Grădinița Estivală, derulat în cadrul Centrului Educațional Salvați Copiii Constanța, să se bucure de o zi minunată, de momente pe care și le vor aminti mult timp și de lucruri frumoase primite în dar”, a spus  Loredana Turiceanu, Coordonatorul Centrului Educaţional Constanţa, Salvați Copiii Constanța.
 
De asemenea, voluntarii GSK Pharma au dedicat o zi renovării centrului Casa Florilor, al Fundației Baylor Marea Neagră, complex de locuințe de tip familial în care trăiesc 60 de tineri diagnosticați cu HIV. Prin renovarea centrului, voluntarii GSK au contribuit la înfrumusețarea spațiului în care tinerii locuiesc și la îmbunătățirea condițiilor de trai al acestora. "Se spune că ce e în jurul nostru ne influențează starea de spirit și atitudinea. Pentru tinerii noștri, Casa Florilor este acasă, iar voluntarii GSK au facut acest acasă mai primitor și mai îngrijit", a spus Ana-Maria Schweitzer, Director Executiv Fundația Baylor Marea Neagră.
 
„Ne bucurăm că echipa noastră creează an de an povești de succes despre compasiune, muncă în echipă și sprijin. Toate acțiunile de voluntariat pe care le desfășurăm au același obiectiv: să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor defavorizate. Știm că o zi de lucru este doar un început, dar știm și că, după șase ani, echipa noastră depune tot mai mult efort și tot mai multă dăruire în susținerea unor cauze care au devenit cu adevărat ale lor. ”GSK Orange Day” și-a câștigat deja locul printre inițiativele prioritare ale GSK”, a declarat Barbara Cygler, General Manager GSK România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii