Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

4 mld. EUR se vor investi in urmatorii 3 ani in parcurile eoliene din Dobrogea

ro

27 Oct, 2009 16:52 1348 Marime text

Presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir:
4 mld. EUR se vor investi in urmatorii 3 ani in parcurile eoliene din Dobrogea

Zona Dobrogea este un “El Dorado” al energiei eoline pentru ca in aceasta zona cele mai mari companii din lume care dezvolta proiecte de energie eoliana – Eolica, CEZ, Enel, Energias de Portugal, Iberdrola vin si investesc si probabil in urmatorii 3 ani se vor investi in jur de 4 miliarde de euro in aceste instalatii, spune intr-un interviu acordat Forum Invest Gheorghe Dragomir, deputat PNL in Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor si presedinte al filialei Constanta a Partidului National Liberal.

Dragomir spune ca trebuie sa scapam de cliseul numit “independenta energetica”. “Este vorba de ceva mult mai important si anume gasirea unor solutii pentru a scapa de dependenta fata de o singura sursa de energie. De aceea trebuie sa ne orientam cat mai rapid spre zona green energy”.

Pentru ca investitiile in parcurile eoliene sunt foarte costisitoare in acest moment, Dragomir spune ca  Romania trebuie sa se axeze si pe alte businessuri, cum este compensarea energetica: “Este vorba de diferenta de energie produsa pe timpul noptii si cea produsa ziua. Este cazul centralelor pe gaze si a microcentralelor care acumuleaza energie noaptea - energia produsa peste noapte poate fi stocata si folosita ziua in compensare, facandu-se mari economii”.

Pe de alta parte, Romania are o mare oportunitate sa devina lider pe zona energetica in Balcani, spune Dragomir in interviul acordat Forum Invest. “O putem lua inaintea altor state si sa construim mai repede un cablu submarin care sa faca legatura intre tara noastra si Turcia, prin care sa transportam energie, in special nucleara. Asta in conditiile in care Turcia este un mare importator de resurse de energie si are nevoie acum de aceste resurse, nu peste 10 ani”, spune Gheorghe Dragomir.

In preambulul celei de-a patra editii a forumului international Energy in Central & Eastern Europe pe care il organizeaza la Bucuresti in perioada 2-4 noiembrie 2009, Forum Invest a initiat o serie de dialoguri cu reprezentanti ai mediului de afaceri si stakeholderi ai domeniului de energie, pentru a identifica principalele probleme ale jucatorilor din sector si ale pietei regionale de profil.

Interviul video integral acordat Forum Invest de Gheorghe Dragomir, presedintele PNL Constanta, este disponibil in format video pe site-ul www.foruminvest.ro – sectiunea Business Talks.

Despre Forum Invest

Forum Invest este unul din cei mai importanti organizatori de evenimente internationale de business din Europa.

In cei peste 12 ani de functionare, peste 6000 de personalitati politice, oameni de afaceri, lideri de opinie, analisti si jurnalisti din toata lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate in peste 20 de locatii din toata lumea.

Prin invitarea la Bucuresti a unor personalitati de renume mondial (laureati ai Premiului Nobel, sefi de state si de guverne, analisti si teoreticieni de business de prim rang), Forum Invest isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un centru regional de reflectie si promovare a politicilor eficiente de business, in beneficiul imaginii internationale a Romaniei si a mediului local de afaceri.

Forum Invest este singura companie din Romania care, prin forumurile economice si cluburile de afaceri exclusiviste pe care le organizeaza in tara si in strainatate, sustine si promoveaza comunicarea nationala si transfrontaliera intre jucatorii politici si institutionali, comunitatea de afaceri si presa.    

Detalii suplimentare:

Simona Dinu
Director de comunicare
FORUM INVEST

T. 021 311 56 10

simona.dinu@foruminvest.ro
www.foruminvest.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii