Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri aplicate brokerilor de asigurare

ro

09 Dec, 2011 16:39 1701 Marime text

CARDIF ASIGURĂRI a fost dizolvată

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât aprobarea retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale CARDIF ASIGURĂRI S.A. ca urmare a dizolvării societăţii, conform hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor.

Anterior aprobării retragerii autorizaţiei de funcţionare, prin Decizia CSA nr.654/19.09.2011 a fost aprobat transferul de portofoliu de asigurări de viaţă de la Societatea Comercială CARDIF ASIGURĂRI S.A. la Societăţile Comerciale CARDIF ASSURANCE VIE S.A. Paris Sucursala Bucureşti şi CARDIF - ASSURANCE RISQUES DIVERS S.A. Paris Sucursala Bucureşti.

Decizia nr. 850/28.11.2011 privind aprobarea retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale CARDIF ASIGURĂRI S.A. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

* De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale INSURANCE REINSURANCE INTERNATIONAL BROKER DE ASIGURARE - S.A. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii până la aprobarea de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a conducătorilor executivi care să îndeplinească condiţiile legale.

Decizia nr. 859/28.11.2011 privind sancţionarea Societăţii Comerciale INSURANCE REINSURANCE INTERNATIONAL BROKER DE ASIGURARE - S.A. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât suspendarea, la cerere, pentru o perioadă de 3 ani, a desfăşurării activităţii de broker de asigurare a Societăţii Comerciale M.C.M. Broker de Asigurare - Reasigurare S.R.L.

Decizia nr. 1030/06.12.2011 privind suspendarea, la cerere, a desfăşurării activităţii de broker de asigurare a Societăţii Comerciale M.C.M. Broker de Asigurare - Reasigurare S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale STRATEGIC INSURANCE BROKER S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea sancţiunii se numără:

 societatea nu a decontat primele încasate la societăţile de asigurare;

 nu a făcut dovada deţinerii poliţei de răspundere civilă profesională;

 nu a transmis copiile contractelor de muncă/administrare pentru conducătorul executiv şi pentru administrator;

 unele raportări şi situaţii financiare au fost transmise cu date incomplete sau incorecte;

 a transmis cu întârziere procedurile interne privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism.

Decizia nr. 1031/06.12.2011 privind sancţionarea Societăţii Comerciale STRATEGIC INSURANCE BROKER S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale Inter Consulting Broker de Asigurare S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea sancţiunii se numără:

 societatea nu are conducător executiv aprobat, iar raportările transmise au fost semnate de o persoană care nu avea calitatea de persoană semnificativă;

 administratorul nu deţine un contract de administrare/mandat încheiat cu societatea;

 a transmis cu întârziere unele raportări şi situaţii financiare.

Decizia nr. 1034/06.12.2011 privind sancţionarea cu interzicerea temporară a exercitării activităţii Societăţii Comerciale Inter Consulting Broker de Asigurare S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii