Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSA a modificat Normele privind calificarea și pregătirea profesională continuă

ro

25 Apr, 2012 23:41 2031 Marime text
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat, în ședința din data de 24 aprilie 2012, propunerile de modificare a Normelor privind calificarea profesională şi pregătirea continuă a intermediarilor în asigurări și a Normelor privind activitatea furnizorilor de programe educaționale și atestarea lectorilor în domeniul asigurărilor.

"Pregătirea profesională continuă a agenților de asigurare este mai mai mult decât necesară, având în vedere dezvoltarea produselor de asigurare și cerințele, din ce în ce mai exigente, ale asiguraților. Agenții de asigurare joacă un rol foarte important în relația cu asigurații sau potențialii asigurați, fie că activează pentru un asigurător, un broker sau pe cont propriu, ca persoană fizică autorizată. Rolul agenților care lucrează pentru brokeri este dublat de cel de reprezentare a intereselor asiguraților în fața asigurătorilor, care trebuie să ocupe un loc esențial în relația comercială, dincolo de tranzacționarea unui produs sau un serviciu. De aceea, normele privind pregătirea profesională continuă au fost adaptate de CSA atât la tendințele înregistrate de piața de asigurări, cât și la nevoile și cerințele consumatorilor de produse de asigurare", a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.

Propunerile de modificare ale celor două acte normative au fost discutate și analizate de CSA împreună cu asociațiile profesionale ale pieței - UNSAR și UNSICAR - și clarifică o serie de aspecte, cum ar fi cele legate de numărul de ore de calificare și de pregătire profesională continuă, prevederea clară a conceptului de „unitar" în pregătirea profesională, adică obținerea unei singure calificări atât pentru intermedierea de produse de asigurări de viață, cât și pentru asigurările generale.

Modificările aduse prevederilor celor două acte normative vor intra în vigoare după publicarea acestora în Monitorul Oficial și vor fi postate pe site-ul www.csa-isc.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii