Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme vor furniza Primăriei Constanţa echipamente informatice (document)

ro

04 Dec, 2015 18:46 2586 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Trei firme vor furniza Primăriei Constanţa echipamente informatice. În acest context, vorbim despre Prosoft++ SRL, MicroNet Systems SRL şi Silva Sistems SRL. Valoarea totală finală a contractelor este de 1,651,043 RON, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.
 
Contractul este descris astfel: „achiziţia de echipamente informatice, pe loturi, conform specificaţiilor din caietul de sarcini: Lotul A: unitate de calculator de birou model 1, licenţă sistem de operare pentru unitate de calculator de birou model 1, unitate de calculator de birou model 2, licenţă sistem de operare pentru unitate de calculator de birou model 2, laptop, licenţă sistem de operare pentru laptop, monitor LCD model 1, monitor LCD model 2, server model 1, licenţă sistem de operare server model 1, server model 2, server model 3, server model 4; Lotul B: imprimantă model 1, consumabile pentru imprimantă model 1 (tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), imprimantă model 2, consumabile pentru imprimantă model 2 (tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), imprimantă model 3, consumabile pentru imprimantă model 3 (cartuş cu cerneală, developer, cilindru, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), echipament multifuncţional model 1, consumabile pentru echipament multifuncţional model 1 (tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), echipament multifuncţional model 2, consumabile pentru echipament multifuncţional model 2 (tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), echipament multifuncţional model 3, consumabile pentru echipament multifuncţional model 3 (tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prindere/avans hârtie ), memorie externă USB, unitate HDD extern, unitate hard disk model 1 – tip SAS 6 GB/s Enterprise, unitate hard disk model 2 – tip SerialATA Enterprise, scanner model 1, scanner model 2, aparat fax, consumabile pentru aparat fax ( tonner, cilindru, developer, unitate optică, role de prinder/avans hârtie, curele ); Lotul C: aparat foto model 1, aparat foto model 2, videoproiector, ecran de proiecţie, flip-chart, reportofon”, potrivit anunţului de atribuire. Precizăm că nu s-a organizat o licitaţie electronică.
 
Primul contract

Pentru primul contract privind achiziţa de echipamente informatice - lot 2 a fost primită o singură ofertă, acesta revenindu-i operatorului economic Prosoft++ SRL, din Bucureşti, Sector 1. Estimat iniţial la suma de 503000.00 RON, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 442684.00 RON. 
 
Prosoft++ SRL se ocupă de „activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”. Firma are un capital social subscris de 1000 RON, integral vărsat. Asociaţi sunt Costel Ungureanu, din Pascani, Iaşi, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%, şi Gheorghe Raut, din Ciuperceni, Gorj, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Precizăm că Anca Mihaela Vasilescu, născută în Târgu Jiu, Gorj, este administrator. Mandatul ei expiră pe 26 octombrie 2016.
 
În altă ordine de idei, Costel Ungureanu este asociat şi în firma Virtual Evolution SRL, din Ilfov, şi administrator la societatea Smart Technologies and Consultancy România SRL, din Bucureşti, Sector 1. De asemenea, Gheorghe Raut este administrator în următoarele firme: Centrul de Calcul SA, din Bucureşti - radiată, Deltapro SRL, din Târgu Jiu - radiată, Deltapro SRL, din Bucureşti, Sector 1 - radită şi Registru Oltenia - Muntenia SA, din Dolj, Craiova - dizolvare. Totodată, este asociat în mai multe firme din Bucureşti.
 
Al doilea contract
 
Cel de-al doilea contract privind achiziţa echipamentelor informatice - lot 3 a fost câştigat de o firmă din Constanţa, MicroNet Systems SRL. Estimat iniţial la suma de 54700.00 RON, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 51359.00 RON. Firma se ocupă de fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice şi are un capital social subscris de 200 RON, integral vărsat. Acţiunile sunt împărţite egal între Paul Paraschivescu şi Carmen Marcela Paraschivescu, amândoi din Constanţa. Sunt amândoi şi administratori. Pe de altă parte, Paul Paraschivescu este asociat şi administrator în alte trei firme din Constanţa, şi anume: Bluechip Computers SRL, Micro Net SRL, amândouă în funcţiune, şi Wintech Software SRL, radiată. Cu privire la Carmen Marcela Paraschivescu, ea este asociat şi administrator la firma constănţeană Hello Club SRL.
 
Al treilea contract
 
Pentru ultimul contract (achiziţia de echipamente informatice - lot 1) au fost primite patru oferte, dintre care trei au fost admise. Silva Sistems, din Constanţa, a fost operatorul economic care a câştigat, acesta oferind suma de 1157000.00 RON. Silva Sistems SRL, de pe strada Primăverii, îl are pe Mircea Dorin Berbescu drept unic asociat al firmei. Acesta are şi calitatea de administrator, fiind acţionar şi în alte două firme din Constanţa, care au fost radiate. Anul trecut, firma a înregistrat un profit net de 349.039 de lei, cu un număr de doar 14 salariaţi. În acelaşi exerciţiu financiar, societatea a avut o cifră de afaceri de 3.830.630 de lei.
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii