Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme vor furniza materiale de osteosinteză Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (document)

ro

20 Nov, 2015 16:46 2052 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, a atribuit prin licitație deschisă contractul „Materiale de osteosinteză și consumabile”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Valoarea totală finală a contractelor a fost de 77.120 lei.
 
Contractul cu numărul 39509 a fost atribuit firmei Alliance Impex SRL, cu o estimare inițială a valorii contractului de 28.225,75 lei (fără TVA) și o valoare totală finală de 25.750 lei (fără TVA
 
Contractul cu numărul 44673, a fost încredințat societății Palmed Group SRL, în care estimarea inițială a fost de 43.027,04 lei (fără TVA), iar valoarea totală finală a fost 30.380 lei (fără TVA).
 
Contractul numărul 39507, a fost atribuit operatrului economic Stryker Romania SRL, în care valoarea inițială estimate a fost de 27.890,33 lei (fără TVA), iar valoarea totală finală a fost de 20.990 lei (fătă TVA).
 
Cine sunt firmele câștigătoare?
 
Alliance Impex SRL, cu sediul social în Oneşti, pe aleea Lalelelor, numărul 4, are un capital social subscris de 210 lei, integral vărsat, are ca și activitate principală comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Asociații firmei sunt: Viorica Alexandru (cu un aport la capital de 70 lei), Adrian Alexandru (cu un aport de 70 lei), Verginia N. Ghiorghiţă (aport de 70 lei). Toți trei dețin și funcția de administrator.
 
Palmed Group SRL, cu sediul social în Timişoara, pe strada Ciprian Porumbescu, numărul 1, cu un capital social subscris de 400 lei, integral vărsat, are ca și activitate principal comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Asociatul unic al firmei este Petru Tiberiu Cosma, ce deține și funcția de administrator.
 
Stryker Romania SRL, cu sediul social în Bucureşti Sectorul 6, bulevardul Iuliu Maniu, numărul 7, are un capital social subscris de 1.235.860 lei, integral vărsat (427.800 dolari), are ca și activitate principală comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Asociatul unic al societății este SC Stryker Osteonics SA (cu sediul social în Elveția). Administratorii firmei din România sunt: Delia Rozoleanu, Frederick Ian Hipkin Laurence și Gerardus Maria Haast Martinus.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii