Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme s-au asociat pentru a efectua lucrări la una din unitățile Nuclearelectrica SA (document)

ro

07 Jan, 2016 08:43 4444 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit prin licitație deschisă contractul „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5 din cel pentru o centrală nuclearoelectrică, în cel pentru alte obiective suport utile pe durata de viață a Unităților 1 și 2 în funcțiune și viitoarelor Unități 3 și 4 ale CNE Cernavodă, în scopul asigurării funcționării lor în condiții de securitate nucleară și îndeplinirea tuturor cerințelor legale”, unde criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.
 
Obiectivul contractului este realizarea unei zone administrative pentru personalul de intervenție în caz de urgență astfel se dorește amenajarea unor spații tehnice necesare echipamentelor sanitare, electrice, de ventilații și de securitate, amenajarea unui punct termic Platforma CNE Cernavodaă în Clădirea Integrată, Garaj dotat corespunzator cerințelor aferente întreținerii grupurilor de intervenție mobile dar și reamenajarea clădirii Reactorului Unității 5 prin lucrări de închidere. Se mai dorește amenajarea amplasamentului adiacent, a drumului de acces și a spațiilor aferente Unității 5 la o cotă superioară cotei de inundabilitate.
 
Contractul numărul 1396 – „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5” i-a fost atribuit asocierii dintre General Concrete Cernavoda SRL - Energomontaj SA - ISPE SA reprezentantă de către liderul de asociere General Concrete Cernavoda SRL. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 115.007.619 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a fost de 79.717.662,04 lei fără TVA, adică cu 35.289.956,96 lei mai puțin decât se presupunea la început că ar valora contractul.   
 
Acest contract ar putea fi subcontractat. În cazul unei câi de atac, organismul competent pentru o astfel de procedură ar avea loc la Secția a-IX-a Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului București.
 
Iată detalii despre General Concrete Cernavodă:
 
General Concrete Cernavodă SRL este o firmă abonată la contracte cu Nuclearelectrica și alte companii ale statului. A câștigat de-a lungul anilor multe licitații, acordând prețul cel mai scăzut, pentru că și costurile de executare a lucrărilor sunt mai mici, având în vedere că are sediul și salariații în Cernavodă, iar cheltuielile cu deplasarea utilajelor și forței de muncă sunt aproape inexistente.
 
Firma are un capital social subscris de 1.975.000 de lei și este controlată, 100%, de unicul asociat și administrator cu puteri depline Valentin Popescu, născut în 1953 în Buzoiești, Argeș. Conform Registrului Comerțului, domeniul de activitate al societății este lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Conform estimărilor și analizei economiștilor de la vrajitorul.eu, marja profitului net al General Concrete Cernavodă SRL este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma încasează, însă, facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanțelor creează lipsa de lichidități și dezechilibru financiar, mai atenționează analiștii.
 
Compania se află, totuși, într-o situație financiară bună, mai spune sursa citată. Indicatorii de profitabilitate, precum și soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluție lipsită de riscuri în perioada următoare.
 
Detalii despre Energomontaj SA:
 
Energomontaj SA are sediul social în Calea Dorobantilor nr.103-105, sector 1, Bucureşti, firma fiind înfiinţată în 1992. Ea are un capital social subscris de 70.743.759 lei. Acţionarii persoane juridice ale societăţii sunt AE.PAS, cu sediul în aceeaşi locaţie, Energomontaj SA. Există şi o listă de acţionari a căror cotă de participare la beneficii şi pierderi: 98.3483392% / 98.3483392%. Firma are şi mai multe personae împuternicite: Staicu M. Eugeniu – Mihai, împuternicit sucursala Mehedinţi, Kessler Florin, administrator, Sibianu Tudorel, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Lupu Ilie, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Popa Nicoleta, director economic şi împuternicit sucursală, Popa Ioan, director şi împuternicit sucursală, Prodan Constantin, director economic şi împuternicit sucursala, Firuti Ion, director şi împuternicit sucursală, Enache Mihail, director şi împuternicit sucursală, Vasile Aristarch, director economic şi împuternicit sucursala Slatina (Olt), constănţeanul Popescu Adrian, director şi împuternicit sucursală, Ştefanescu Horia, administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, Bobolea Dumitru, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Titirişcă Tudor Dumitru, director general adjunct, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Budianu Dumitru Radu, administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Mînzărescu Eduard – Nicolae, împuternicit sucursală, Ştefan - Duicu Ion, împuternicit sucursală.
 
Obiectul de activitate al firmei este „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”. Text suplimentar activitate principală: montaj şi reparaţii de echipamente în instalaţii industriale, centrale termo, hidro, nuclear-electrice, clădiri şi construcţii inginereşti.
 
Această societate are, potrivit vrajitorul.ru, un număr de 2.637 de salariaţi şi nu are restanţe la bugetul de stat.
 
Iata cine este ISPE SA:
 
Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE) SA a fost înființat în anul 1991 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului până la data de 11 iunie, firma are ca asociat persoană juridică Romelectro SA şi ca acţionari persoane fizice pe Ioan Dan Gheorghiu și Listă Acționari în număr de 582. Persoanele împuternicite ale societății sunt Ioan Dan Gheorghiu (administrator), Dumitru Gardan (împuternicit sucursala Timișoara), Virgiliu Rădulescu (administrator), Viorel Gafita (administrator) și Ion Eduard Chiţescu (director).
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente” a acestui articol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii