Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Incertrans SA se va ocupa de refacerea hărţilor de zgomot ale Constanţei (document)

ro

03 Nov, 2015 15:25 2040 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă câştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Primăria municipiului Constanţa a atribuit un contract privind achizitia serviciului „ Refacere hărţi strategice de zgomot şi reevaluare/revizuire plan de acţiune pentru Municipiul Constanţa”. Obiectul serviciului constă în cartarea zgomotului şi refacerea hărţilor strategice de zgomot pentru municipiul Constanţa (inclusiv Staţiunea Mamaia şi cartierul Palazu Mare). Cartarea zgomotului se reface separat pentru traficul rutier, traficul feroviar şi cel produs de surse industriale. De asemenea, se va reevalua/revizui planul de acţiune.
Criteriul de atribuire a contractului a fost “preţul cel mai scăzut”. Pentru acest contract s-au primit patru oferte, însă a câştigat una singură. Este vorba despre Institutul de Cercetări în Transporturi – Incertrans SA, cu sediul în Bucureşti, Calea Griviţei nr. 391-393
Valoarea finală totală a contractului este de 88.600 lei.
Institutul de Cercetări în Transporturi - SC Incertrans SA activează de peste 80 de ani în domeniul transporturilor, fiind organizat ca societate pe acţiuni sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi dispune de specialişti de înaltă calificare şi de cercetători ştiinţifici specializaţi în universităţi europene.
Lucrările sunt asigurate de o echipă multidisciplinară de specialişti: ingineri proiectanţi specializaţi în construcţia de drumuri şi poduri, ingineri mecanici, experţi, ingineri specialişti în transporturile rutiere şi feroviare, ingineri în domeniul hidrotehnic, ingineri specialişti în construcţia navelor, chimişti, geologi, economişti, specialişti în analiza economico-financiară, psihologi, traducători.
În ultimii 30 de ani, Incertrans a finalizat un număr impresionant de proiecte, fiind recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite. Institutul de Cercetări în Transporturi - Incertrans a fost înfiinţat în anul 1993, în urma unor transformări succesive şi schimbări ale denumirii, din Institutul Tehnologic CFR, înfiinţat în 8 ianuarie 1929. În prezent, Ministerul Educaţiei Naţionale este acţionar majoritar, deţinând 68% din acţiuni, 20,5% aparţin SIF Muntenia, iar restul, unor persoane fizice.
Direcţiile principale de activitate ale Incertrans vizează: cercetarea în domeniul transporturilor, cercetare - proiectare - consultanţă în transporturi rutiere, feroviare, aeriene, maritime, fluviale şi intermodale, proiectarea infrastructurii rutiere, studii de trafic şi circulaţie, studii de impact şi bilanţul mediului, agremente tehnice, certificarea conformităţii produselor şi a sistemelor de calitate.
Potrivit datelor Registrului Comerţului actualizate în luna mai a acestui an, Teodoru Nelu este administrator, alături de Dornean Maria, Tudor Stela Cristina, Bădescu Iulian şi Costache Daniel George, care este şi director General şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.
Obiectul de activitate al societăţii este, aşa cum detaliam mai devreme, “cercetare- dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii