Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP a contractat lucrări pentru Campusul Social Henri Coandă (document)

ro

27 Nov, 2015 10:01 2719 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a atribuit un contract, prin licitaţie deschisă. Denumirea contractului este: „Proiectare - fazele DTAC, PT, DDE şi execuţie lucrări construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente” - Campus Social Henri Coandă - strada Ştefaniţă-Vodă, zona II. Locul principal de executare este în Campusul Social Henri Coandă, aleea Zmeurei nr. 3, lot 2, Constanţa.
Obiectul contractului constă în: a) întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire inclusiv documentaţiile în vederea obţinerii avizelor (DTAC), elaborarea proiectului tehnic (PT) şi a detaliilor de execuţie (DDE) asistenţă tehnică proiectant pe perioada executării lucrărilor precum şi, b) executarea lucrărilor aferente obiectivului de investiţie „Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico edilitare aferente” - Campus social Henri Coandă - Str. Ştefăniţă Vodă - Zona II.
NOTĂ : Se recomandă operatorilor economici vizitarea amplasamentului pentru a evalua pe proprie răspundere, cheltuiala şi risc, datele necesare pentru elaborarea ofertei. Vizitarea amplasamentului se poate face începând cu dată publicării anunţului de participare între orele: 10:00 -16:00.
Operatorii economici vor înştiinţa în prealabil autoritatea contractantă cu privire la intenţia de a vizita amplasamentul.
Valoarea totală finală a contractului este de 34.334.746,67 lei fără TVA. Criteriul de atribuire este „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedete economic”.
Pentru contractul nr. 12745, cu denumirea: Proiectare - fazele DTAC, PT, DDE şi execuţie lucrări „construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico edilitare aferente”, s-au primit două oferte, dar  numai una a fost admisibilă. Câştigătorul licitaţiei a fost Asocierea SC ABC Val SRL (lider de Asociere) - SC House Consult SRL, adresa postală  strada Interioară nr. 2A, lot 1, localitatea Constanţa.
Contractul va fi executat în 12 luni.
Firma ABC Val SRL a fost înfiinţată pe data de 30 aprilie 1993, având ca unic asociat persoană fizică pe omul de afaceri Vasile Costea, el fiind totodată administratorul societăţii. Obiectul de activitate al firmei constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Cât despre Vasile Costea, unicul asociat din firmă, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului pe data de 23 iunie 2015, acesta mai apare ca asociat în Betoane şi Prefabricate SRL, în RO Mat Construct SRL, dar şi în Invest SA, firmă intrată în faliment, şi în Ontario Construct Line SRL, aceasta din urmă fiind radiată.
Potrivit vrajitorul.eu, în 2013, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 61.521.186 de lei, având, în aceeaşi perioadă, un număr mediu de salariaţi de 225. Tot în 2013, profitul net al firmei a fost de 529.904 lei.
 
 
ABC Val SRL nu este la primul contract câştigat de la o autoritate publică. În portofoliul de lucrări al societăţii regăsim şi contractele „Servicii de deszăpezire a căilor rutiere, pietonale şi a platformelor de circulaţie, din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia“, atribuit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, „Executarea lucrărilor de construcţii pentru realizarea obiectivului Supraetajare Pavilion A - Baza Nautică a UMC“, atribuit de Universitatea Maritimă din Constanţa, „Reabilitarea şi extinderea unei clădiri din zona metropolitană Constanţa, localitatea Corbu, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret“, atribuit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, „Lucrări conexe container de mari dimensiuni cu destinaţia Terminal Cargo General“, atribuit de SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA, „Reparaţii accese (scări) în corpurile A,B,C“, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA, „Sistematizare pe verticală locuinţe ANL, etapa a II-a, strada  Oituz nr. 75, municipiul Mangalia“, adjudecat de la Primăria Mangalia.
 
SC House Consult SRL este una dintre firmele care a mai derulat, în decursul timpului, contracte cu Primăria Municipiului Constanța. Numai din 2007 până în 2011, firma figurează în statistica disponibilă pe www.e-achizitii.com cu peste zece contracte în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.
Firma figurează la Registrul Comerțului cu doi asociați persoane fizice, respectiv Maria Gabriela Briban și Radu Briban, care mai apare ca asociat în SC Bragx Engineering SRL și SC Green Invest SRL.
Potrivit vrajitorul.eu, la data de 30.09.2015, firma House Consult nu figura cu datorii la bugetul de stat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii