Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Poarta Albă a atribuit un contract evaluat la aproape 300.000 lei pentru nici 90.000 lei

ro

13 Nov, 2013 00:00 3497 Marime text
Primăria Poarta Albă a atribuit un contract evaluat iniţial la suma de 275.505,60 lei pentru doar 88.642 lei. Potrivit anunţului de atribuire, este vorba despre un contract de consultanţă în management şi consultanţă în organizarea procedurilor de achiziţii publice în vederea implementării proiectului „Reabilitare şi extindere şcoala cu clasele I – VIII, localitatea Poarta Albă, judeţul Constanţa”.
La procedura de cerere de ofertă organizată de autoritatea contractantă s-au primit cinci oferte, dintre care cea declarată câştigătoare a fost a firmei SC Luca Way SRL, care, după cum reiese din acelaşi anunţ de atribuire, s-a angajat să asigure serviciile prevăzute în contract contra sumei de 88.642 lei. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.
În ceea ce priveşte firma care şi-a adjudecat contractul, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu trei asociaţi, respectiv Florin Mihai Luca, Radu Luca şi Maria Carmen Godun. SC Luca Way SRL, fosta SC Poyry Romania SRL, a fost înfiinţată în anul 1995.

La finalul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 11.161.489 lei, un profit net de 838.926 lei şi 81 de salariaţi.
Maria Carmen Godun mai figurează ca asociat în SC Civil Construct General SRL, SC Consilier Construct Engineering SRL, SC Control Trans SRL, SC Das Proiect Invest SRL, SC Infra Management SRL şi SC Road Design SRL. La rândul său, Radu Luca este figurează şi el ca asociat în aceleaşi firme în care apare Maria Carmen Godun, dar şi în SC Integral Consult SRL şi SC Ria Design Consulting SRL.
În ceea ce-l priveşte pe Florin Mihai Luca şi el mai figurează ca asociat în SC Civil Construct General SRL, SC Consilier Construct Engineering SRL, SC Das Proiect Invest SRL, SC Infra Management SRL, SC Road Design SRL şi SC Infra Proiect SRL.

SC Luca Way SRL este una dintre firmele cărora nu le sunt străine contractele din bani publici. Din septembrie 2012 până în prezent, firma figurează cu peste 20 de contracte în valoare de aproximativ 12 milioane lei. Şi sub numele de Poyry Romania, firma a beneficiat din iulie 2010 până în iunie 2012 de nu mai puţin de 10 contracte, în valoare de peste 8 milioane de lei. De altfel, despre SC Poyry Romania SRL presa a tot scris la vremea respectivă că a fost una dintre firmele apropiate atât guvernării PSD, cât şi guvernării PDL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii