Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Planorul dispărut în munţi în urmă cu trei luni a fost găsit în Brașov

ro

21 Nov, 2015 13:29 1839 Marime text
 
Planorul condus de Mircea Crăciun care a fost dat dispărut în munţi în luna august a fost descoperit în judeţul Braşov, potrivit antena3.ro.
 
El era la două ore de mers de la cabana Postăvarul.

UPDATE, ora 14.58:

Prefectul județului Brașov, Mihai Mohaci, a confirmat pentru Agerpres că în zonă s-au găsit și părți din cadavrul pilotului.
 
„Echipaje ale Jandarmeriei Montane, ISU, Salvamont au ajuns la fața locului, au securizat zona până ce vor ajunge la fața locului procurorii și criminaliștii pentru a preleva probele necesare. Zona este foarte greu accesibilă și probabil că în cel mult o oră vor ajunge la fața locului”, a precizat Mohaci.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, căpitan Ciprian Aldea, a declarat pentru AGERPRES că sâmbătă dimineața au fost primite la 112 două apeluri, unul la 11,42 și un altul la 12,53, cei care au sunat spunând că au văzut planorul și cadavrul și au indicat cu aproximație zona.

 
 
Vă reamintim, că pilotul ce se afla la bortul acestuia, Mircea Crăciun în vârstă de 56 de ani avea o vastă experiență în zbor. La începutul lunii august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.
 
Pe tot parcursul lunii, au participat peste 1.000 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie pentru căutarea pilotului și implicit a planorului.
 
 
Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii