Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe bani publici Firma controlată de familia lui Dănuţ Moisoiu are de lucru la Valu lui Traian

ro

03 Jul, 2013 00:00 8827 Marime text
La sfârşitul lunii aprilie, pe SEAP era lansat anunţul pentru atribuirea unui contract de achiziţii publice pentru reabilitarea şi extinderea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Valu lui Traian, în vederea utilizării acesteia drept Centru pentru tineret. Procedurile au fost finalizate, iar în luna iunie, din cele trei oferte primite, contractul a fost atribuit Societăţii de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA, cunoscută drept firma controlată de familia fostului consilier local PDL Dănuţ Moisoiu. Autoritatea contractantă în acest caz este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, valoarea contractului fiind de 899.032,09 lei.
Construcţia, în stare de degradare şi în care a funcţionat vechiul Cămin Cultural, se află pe terenul situat pe strada Bisericii nr. 2A din localitatea Valu lui Traian.

Potrivit Registrului Comerţului, firma care a câştigat acest contract are ca acţionari persoane fizice pe Antoniu George Beioglu (31,9251%), Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, nimeni altul decât fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, care deţine 24,2048%, Gabriel Butucescu (12,0601%), alţi 448 de acţionari persoane fizice (31,7994%) şi o altă listă de persoane juridice cu 0,0106%.
Funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie îi revine în prezent lui Cristian Pîndichi, care a figurat, la un moment dat, în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, regie care se află în subordinea Consiliului Local Constanţa. Director general adjunct al SCIM SA este Grigore Bogdan Anastasiu Moisoiu, în timp ce funcţia de director general este ocupată de Antoniu George Beioglu, cunoscut ca un apropiat al aceluiaşi fost consilier PDL Dănuţ Moisoiu.
Aceleaşi date de la Registrul Comerţului arată că la sfârşitul anului 2012, SCIM SA avea un număr mediu de 146 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 33.970.270 lei.

Afaceri, afaceri...

Aceasta nu este, însă, singura afacere în care sunt implicaţi cei amintiţi mai sus. Registrul Comerţului arată că, în prezent, Gabriel Butucescu mai apare ca asociat unic în SC Ave Tebia SRL. În trecut, el a mai apărut ca asociat în SC Z.A.H. Organic SRL Focşani, SC Z.A.H. Organic SRL Bucureşti şi SC Z.A.H. Organic SRL Constanţa, avându-i ca asociaţi pe Kijner (Efim) Chaim (25%) cetăţean israelian, Cojuhari Iurie (15%), cetăţean moldovean, Cojuhari Maxim (10%), Marin Dobrea (35%), Corina Paula Diane Vancea (5%), aceasta din urmă fost vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Constanţa, în mandatul lui Stelian Duţu. De menţionat că printre asociaţii firmelor s-a numărat, la un moment dat şi fostul ţărănist Tănase Barde. În 2005, Gabriel Butucescu apare, alături de Moses Evian (Israel) (15%), Kijner Efim (Chaim) (Israel – 15%), Alin Laurenţiu Marinescu (20%), Bogdan Grigore Anastasiu Moisoiu (20%) şi Ferry Russell Paul (cetăţean american – 20%) ca fondator la SC Construct Con Steel SRL şi mergând mai în urmă, în 2003 îl găsim pe acelaşi Gabriel Butucescu fondator, alături de Maria Doina Marinescu, Traian Oţelea, Virgil Cioroba, la SC Gamarco Construct SRL.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, Moisoiu-Anastasiu Bogdan-Gabriel, fiul fostului consilier local Dănuţ Moisoiu apare în prezent în SC Construct Con Steel SRL ca asociat cu 12%, alături de SC Poldrom Construcţii SRL (38%) şi SC Tiernanton Limited (50%) cu sediul în Cipru (Larnaca), în SC Notre Dame Parfum SRL, tot ca asociat, de data aceasta cu 50%, alături de Andrei Gabriel Gheorghe (20%) şi Marin Dobrea (30%), în SC Ros Con SRL, asociat cu 10%, alături de Dănuţ Nicuşor Moisoiu Anastasiu (90%), în SC Organic Fertilplant SRL, ca asociat cu 30%, alături de Iurie Cojuhari (15%) şi Cristian Pîndichi (55%). De asemenea, acelaşi Bogdan Gabriel Anastasiu Moisoiu mai apărea în 2009 şi în SC Doc Net Medical SRL, alături de cetăţeanul israelian Grinberg David Dudu, firma având în prezent activitatea suspendată, precum şi în alte trei firma care în prezent sunt radiate, respectiv SC Tiro Prod SRL, SC Euro Business Management Consulting SRL şi SC Sanrival Med SRL.
George Antoniu Beioglu figurează şi el, în prezent, potrivit aceloraşi date de la Registrul Comerţului, ca asociat cu 60% şi administrator, alături de Iolanda Beioglu, care deţine 40% din părţile sociale la SC Business Research SRL. Potrivit aceloraşi date ale Registrului Comerţului, George Antoniu Beioglu apare în prezent şi ca asociat (25%), alături de Iolanda Beioglu (75%) în SC Stella Holiday SRL. Beioglu a mai fost şi acţionar la SC Pedi & Co SA.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Pîndichi, acesta figurează în prezent, așa cum reiese din datele de la Registrul Comerțului, ca asociat în SC Europa A.P. SRL, cu 70 de procente, alături de Nicoleta Mihaela Răileanu (30%) și în SC Organic Fertilplant SRL, cu 55%, alături de Iurie Cojuhari (15%) și Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu (30%).

La o scurtă incursiune în trecutul economic al lui Pîndichi, reiese că în 2009 apare ca asociat în SC Aqua Forte SRL, alături de Dobrea Marin. În acelaşi an se decide suspendarea activităţii societăţii pe o perioadă de 3 ani. Pîndichi ajunsese, însă, în firmă în acelaşi an, 2009, după cum reiese din Hotărârea nr. 1/2009 la actul constitutiv al societăţii. Dacă până la acea vreme figuraseră ca asociaţi Moses Evian, Kijner Efim (Chaim), Dobrea Marin şi Stratulat Raluca Indra, odată cu această hotărâre s-a retras din societate şi din funcţia de administrator Moses Evian, care şi-a cesionat părţile sociale lui Dobrea Marin. Indra Raluca Stratulat s-a retras şi ea din societate şi a cesionat părţile sociale lui Cristian Pîndichi. Tot lui Pîndichi i-a cesionat părţile sociale şi Kijner Efim (Chaim), Pîndichi devenind astfel acţionar cu 50%, alături de Dobrea Marin, de asemenea cu 50%. În cadrul Adunării Generale a Asociaţilor din data de 01.05.2009, Cristian Pîndichi apare şi aici asociat, alături de Alexandru Mădălin Crăciun, în SC Traffic Trade SRL. La acea dată s-a hotărât suspendarea activităţii societăţii pe o perioadă de trei ani.
În 2008 Cristian Pîndichi şi Nicoleta Mihaela Răileanu au preluat de la Dobrea Marin 70%, respectiv 30% din SC Europa A.P. SRL, Pîndichi devenind şi administratorul firmei. În 2007 ia fiinţă SC Traffic Trade SRL, societate ai cărei fondatori au fost Cristian Pîndichi (50%) şi Alexandru Mădălin Crăciun (50%). În 2007 Pîndichi intră şi în SC Rado Prest SRL (cu 10%). În 2005, Cristian Pîndichi apare şi în DGC Corporation SRL Constanţa, firmă în care figurau la acea dată ca asociaţi George Dudună şi Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, ultimul dintre ei retrăgându-se şi cesionând aportul său la capitalul social, cu titlu gratuit, lui Cristian Pîndichi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii