Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NS Copiers SRL, din Constanţa, contract cu Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA (document)

ro

22 Nov, 2015 22:24 3608 Marime text
 
Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind „reparaţii accidentale şi revizii aparate fotocopiere - Sucursala RCF Constanţa”, care a fost câştigat de o NS Copiers SRL, din Constanţa. Contractul este descris astfel: „Revizii (întreţinere) şi reparaţii accidentale aparate fotocopiere, conform cerinţelor caietului de sarcini. Nu sunt prevăzute cheltuieli diverse şi neprevăzute”. Precizăm că nu s-a organizat o licitaţie electronică.

Criterul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. Pentru suma de 79936.79 RON, fără TVA, NS Copiers SRL a încheiat contractul cu CFR SA.
Firma câştigătoare are un capital social subscris de 1000 RON, integral vărsat, şi se ocupă de „repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice”. Asociaţi persoane fizice sunt Sorin Sârbescu, din Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 45% / 45%, Mihai Durbală, tot din Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 45% / 45%, şi Gheorghe Enache, din comuna Saraiu, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10% / 10%. Administratori şi persoane împuternicite sunt Sorin Sârbescu şi Mihai Durbală.
 
De asemenea, precizăm că Sorin Sârbescu şi Mihai Durbală sunt asociaţi şi în alte două firme din Constanţa, care au fost radiate.
 
La sfârşitul anului 2014, firma declarase o cifră de afaceri de 6.016.013 de lei, un profit net de 598.650 şi un număr mediu de opt salariaţi.

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii