Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nave pompier noi în portul Constanţa. Cine le-a adus și cât costă (galerie foto)

ro

21 Nov, 2015 14:35 5123 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Două ambarcațiuni tip „Targa 25”- cu număr de bordaj MAI-4519 și MAI-4520, destinate Serviciului pentru Situații de Urgență au sosit ieri în Portul Constanța.
 
Acestea au fost livrate și transportate de către societatea Marine Motoshop Constanța Suszi SRL.

Am solicitat un punct de vedere de la reprezentanții firmei Suszi SRL, însă momentan nu am primit un răspuns oficial. Odată ce vom avea informații noi le vom publica. 
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a plătit către Suszi SRL Constanţa suma de 39.830.000 de lei, în urma unui contract atribuit pe 28 iulie prin licitaţie deschisă.
 
Contractul a prevăzut furnizarea de „Echipamente de intervenţie la inundaţii: LOT. 1 – Ambarcaţiune de intervenţie şi salvare cu chilă rigidă şi borduri moi (RIB), LOT. 2 – Ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri, LOT. 3 – Ambarcaţiune de salvare din aluminiu cu motor, LOT. 4 – Remorcă peridoc pentru transportul ambarcaţiunilor pneumatice”.
 
Suszi SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Amurgului, numărul 81, are un capital social subscris de 80.200 lei, integral vărsat, iar activitatea principală este comerţul cu ridicata nespecializat.
 
Asocieații firmei sunt Suszana Sen Ogrinji (ce deține o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%) și Petru Ogrinji (cu 80% din capital) ce deține și funcția de administrator.
 
SC Suszi SRL Constanţa a declarat la finalul anului 2014 o cifră de afaceri de 12.518.326 lei şi pierderi de 386.170 lei și un număr mediu de 19 salariați.
 
Operatorul economic din Constanţa a câştigat, de-a lungul anilor, licitaţii organizate de Garda de Mediu, Complexul Energetic Oltenia, Poliţia Română, Electrocentrale Bucureşti, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari şi alte instituţii ale statului.
 


Sursa foto: Facebook - Marine Motoshop Constanța Suszi SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii