Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o atribuire pentru firma controlată de familia lui Dănuţ Moisoiu Anul 2013 a adus contracte mari pentru SCIM cu Zona Metropolitană Constanţa (documente)

ro

04 Dec, 2013 00:00 3951 Marime text
Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj SA (SCIM) a obţinut, de curând, al treilea contract din anul 2013 cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa. Potrivit anunţului de atribuire, de data aceasta este vorba despre un contract de reabilitare şi extindere a unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Cumpăna, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret. Valoarea contractului este de 1.998.839,44 lei şi a fost atribuit în urma unei cereri de ofertă, la care s-au înscris nu mai puţin de şase doritori. Ofertantul declarat câştigător a fost, aşadar, Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj SA, firmă controlată de familia fostului consilier local Dănuţ Moisoiu. Aşa cum reiese din acelaşi anunţ de atribuire, investiţia se va realiza pe un teren cu o suprafaţă de 11.118 mp, situat în sudul comunei Cumpăna. Construcţiile care se vor reabilita şi extinde sunt pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp, clădirile acestea nemaifiind utilizate de zece ani. Pe lângă lucrări de reabilitare la structura clădirii, firma va trebui să mai execute şi modificări la corpul existent, acestea constând în realizarea, peste parterul consolidat, a unor acoperişuri uşoare, pe structură de lemn, realizarea de ziduri de închidere utilizând fundaţii proprii pentru acestea, completarea structurilor existente cu structuri noi, independente pentru părţile extinse.

Despre SCIM şi acţionarii săi

Potrivit Registrului Comerţului, firma câştigătoare, Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA, îi are ca acţionari persoane fizice pe Antoniu George Beioglu (31,9251%), Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, care deţine 24,2048%, Gabriel Butucescu (12,0601%), alţi 448 de acţionari persoane fizice (31,7994%) şi o altă listă de persoane juridice cu 0,0106%.

Aceleaşi dat de la Registrul Comerţului îi dau ca persoane împuternicite pe Rodica Ciobotaru, Marin Dobrea şi Cristian Pîndichi, în calitate de administratori, George Antoniu Beioglu, în calitate de director general, cunoscut ca un apropiat al aceluiaşi fost consilier PDL Dănuţ Moisoiu, şi Bogdan Grigore Anastasiu Moisoiu, director adjunct. În ceea ce îl priveşte pe Cristian Pîndichi, acesta a fost, la un moment dat, şi în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, regie care se află în subordinea Consiliului Local Constanţa. Pîndichi mai figurează în prezent, conform Registrului Comerţului, ca asociat în SC Europa A.P. SRL şi SC Organic Fertilplant SRL.
La sfârşitul anului 2012, SCIM SA avea un număr mediu de 146 de salariaţi, o cifră de afaceri de 33.970.270 lei şi un profit net de 6.708 lei.
În ceea ce-l priveşte pe George Antoniu Beioglu, acesta mai figurează în prezent ca asociat şi în SC Business Research SRL şi în SC Stella Holiday SRL.
Fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, mai apare şi el ca asociat în SC Construct Con Steel SRL, în SC Notre Damme Parfum SRL, în SC Ros Con SRL (firmă în care este asociat cu tatăl său) şi în SC Organic Fertilplant SRL.
Actele de la Registrul Comerţului arată că, în prezent, Gabriel Butucescu mai figurează ca asociat unic în SC Ave Tebia SRL.

Contracte de milioane...

Revenind la contractele obţinute de SCIM din bani publici, acestea nu sunt deloc de neglijat. Dacă vorbim exclusiv de colaborarea cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, firma controlată de familia lui Moisoiu a obţinut, numai în 2013, trei contracte, valoarea acestora ridicându-se la suma de peste 5 milioane lei. Toate au avut ca obiect reabilitarea şi extinderea unor clădiri din Valu lui Traian, Tuzla şi acum Cumpăna, pentru înfiinţarea centrelor de tineret.

Din 2008 până în prezent, însă, SCIM SA a derulat, se pare, 12 contracte, valoarea acestora ridicându-se la peste 45 milioane lei.
Cât priveşte autoritatea contractantă, Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, aceasta a fost înfiinţată în anul 2007 şi are ca membri Consiliul Judeţean Constanţa, municipiul Constanţa, precum şi localităţile limitrofe Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla şi Valu lui Traian. Printre firmele cu care asociaţia a mai lucrat pentru reabilitarea şi extinderea unor clădiri pentru transformarea acestora în centre de tineret în diferite localităţi din aceeaşi Zonă Metropolitană, se mai numără şi SC Monolit SRL şi SC Mobitom SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii