Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia Şcoală Portuară Constanţa câştigă bani de pe urma unui contract cu AJOFM Constanţa (document)

ro

09 Jun, 2015 14:17 4593 Marime text
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa plăteşte 27.500 de lei pentru un contract de servicii de formare profesională ce constau în cursuri de formare profesională în ocupaţia stivuitorist. Cursurile vor fi urmate de 25 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, aflaţi în evidenţele AJOFM Constanţa. Conform datelor publicate de licitatiapublica.ro, contractele au fost atribuite astăzi (9 iunie). S-a urmărit oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Câştigătorul licitaţiei a fost Fundaţia Şcoala Portuară, cu sediul în Incinta Port, Constanţa.
Fundaţia Şcoală Portuară Constanţa a fost înfiinţată în anul 1997, printr-un proiect de colaborare româno-danez cu finanţare PHARE, pentru a asigura formarea profesională a lucrătorilor portuari. Proiectul a fost implementat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului din România prin Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa şi Uniunea Generală a Sindicatelor din Danemarca.
Activitatea Fundaţiei este coordonată de Consiliul Director şi Comitetul Executiv, formate dintr-o reprezentare tripartită: Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa, Organizaţia Patronală Operatorul Portuar Constanţa şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
Fundaţia Şcoală Portuară Constanţa, constituită că instituţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit îşi propune că, prin activitatea să, să vină în sprijinul lucrătorilor portuari, şomerilor, membrilor de sindicat, precum şi a altor solicitanţi, prin organizarea de cursuri de formare profesională a adulţilor în meseriile specifice sectorului portuar, cât şi în meseriile fără specific portuar. Programele de formare profesională a adulţilor se finalizează cu certificări recunoscute la nivel naţional şi internaţional, în conformitate cu O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor şi legislaţia specifică ISCIR.
În perioada 1997 - 2012, Fundaţia Şcoală Portuară a scolarizat un număr de peste 9000 cursanţi, cu certificare recunoscută la nivel naţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare la momentul organizării cursurilor.
În vederea organizării unor programe de formare profesională de calitate, Fundaţia Şcoală Portuară a elaborat standarde ocupaţionale, planuri de pregătire, programe analitice şi suporturi de curs specifice ocupaţiilor/ calificărilor din sectorul portuar.
Ataşăm anunţul de atribuire, de pe licitatiapublica.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii