Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma fostului şef al RADEF Constanţa va acorda asistenţă tehnică pentru construcţia Centrului CEDMOG (document)

ro

12 Dec, 2014 00:00 3452 Marime text
Societatea Cinemax SRL din Constanţa este cea care a fost declarată câştigătoarea contractului „Servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pentru lucrări de construcţie a Centrului CEDMOG“. Cu toate că autoritatea contractantă stabilise o valoare estimată a contractului de 132.451 de lei, acesta a fost atribuit pentru 40.792 de lei.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, SC Cinemax SRL va presta servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pe perioada derulării execuţiei lucrărilor de construcţie a Centrului de cercetare CEDMOG. De asemenea, câştigătorul va urmări comportarea în timp a construcţiei şi a instalaţiilor aferente acesteia, precum şi pe aceea a asistării autorităţii contractante pe toată perioada, până la recepţia finală a lucrărilor. Reamintim că, pentru a veni în sprijinul bolnavilor de cancer, Universitatea „Ovidius“ a lansat cel mai mare proiect naţional de cercetare - Centrul de Cercetare - Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG).

Ce spune Registrul Comerţului

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Mitropolit Dosoftei, Cinemax SRL a fost înregistrată în anul 2003. Firma are un capital social subscris de 500 de lei, integral vărsat, compus din 50 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt fostul şef al Regiei Autonome a Direcţiei de Exploatare a Filmelor (RADEF), Dumitru Vlăescu, şi fiul său, Daniel Vlăescu. Ambilor asociaţi le revin câte 25 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. Cei doi asociaţi sunt şi administratori ai societăţii. Firma se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. În anul 2013, societatea, cu doi salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 245.853 de lei.

Indicatori financiari ai Cinemax SRL

Potrivit vrajitorul.eu, societatea care şi-a adjudecat contractul „Servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pentru lucrări de construcţie a Centrului CEDMOG“ are următorii indicatori financiare:
Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (0% faţă de % media industriei).
Evoluţia cifrei de afaceri este mai buna decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (29,79% faţă de % media industriei).
Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare.
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (0% faţă de % media industriei).
Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (47,89% faţă de % media industriei).
Perioada de încasare clienţi: Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi si dezechilibru financiar (20 de zile faţă de zile media industriei). „Compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6-12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii“, se precizează pe site-ul vrajitorul.eu.

Responsabili de organizarea licitaţiei

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire au fost: prof. univ. dr. Sorin Rugină - rector, Maria Atanasie - director economic, Laurenţiu Sârbu - director general administrativ şi preşedinte al Comisiei de Evaluare, Loredana Maximiliana Dan - şeful Serviciului Juridic şi Contencios, Mariana Aşchie - director proiect CEDMOG, Ionuţ Poinăreanu - manager proiect CEDMOG, Georgeta Cozaru - responsabil tehnico-ştiinţific echipamente cercetare-dezvoltare proiect CEDMOG, Gheorghe Ghiţă - inginer Serviciul Tehnic, Florina Chiru - membru rezervă în comisia de evaluare.

În ce constă proiectul

Se urmăreşte construirea unui centru modern de cercetare în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pe o suprafaţă de 780 de metri pătraţi, concesionată de Consiliul Judeţean Constanţa. Proiectul privind înfiinţarea Centrului de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) este finanţat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind de cinci milioane de euro. Directorul proiectului, prof. univ. dr. Mariana Aşchie, a precizat că temele de cercetare abordate de acest centru se vor concentra pe dezvoltarea de soluţii la problemele de sănătate naţionale şi internaţionale generate de tumorile maligne, acestea reprezentând o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate în lume. Centrul va fi primul din domeniul patologiei maligne construit vreodată în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii