Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanţa face afaceri cu o firmă din Ungaria (document)

ro

15 Mar, 2017 18:52 2817 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Electrocentrale Constanţa S.A. a atribuit recent un contract unei firme din Ungaria. Conform licitatiapublica.ro, contractul are ca obiect „Achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră de tipul EUA, cotate şi tranzacţionate pe o piaţă de CO2” prin intermediul unui trader. Valoarea totală finală a contractului este de 1.104.300 de lei. Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, justificarea acestei variante fiind faptul că produsele achiziţionate sunt cotate şi achiziţionate la o bursă de mărfuri.

A fost primită o singură ofertă din partea Vertis Environmental Finance LTD, cu sediul social în strada Csorsz nr. 45, localitatea Budapesta, Ungaria.

Conform vertis.ro, societatea cumpără și vinde instrumente de tranzacționare emisii pentru și de la clienți și planifică tranzacționarea lor structurată. De asemenea, fac brokeraj pentru biocombustibili de a doua generație și eficiență energetică. Societatea lucrează și tranzacționează cu peste 1000 de clienți în Europa, bănci internationale, instituții financiare, fonduri și mari traderi. Totodată, efectuează tranzacţii pe toate bursele importante de carbon, inclusiv EEX și ICE.

„Majoritatea clienților sunt localizați în Uniunea Europeană, dar facem afaceri la nivel global. Produsele pentru care facem brokeraj includ tranzacții spot și forward a certificatelor EUA și CER; swap între diferite instrumente; tranzacții repo și forward cu plata în avans pentru finanțarea capitalului de lucru. O mare parte din munca noastră înseamnă să îi ajutăm pe clienții noștri să își rezolve problemele în mod profitabil. Clienții pot avea nevoie să obțină capital, să depășească obstacolele tehnice cu registrele sau cu procesul birocratic, să înțeleagă și să reducă riscurile la care este expusa afacerea lor. Construim tranzacții și investiții pentru asemenea probleme” – se mai arată în descrierea firmei din Budapesta. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii