Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două firme din Constanţa şi una din Bucureşti au câştigat contracte cu Enel Distribuţie Dobrogea SA (document)

ro

10 Nov, 2015 16:28 3930 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Trei firme au câştigat contracte cu Enel Distribuţie Dobrogea SA, acestea fiind atribuite prin licitaţie deschisă, potrivit anunțului cu numărul 163660/10.11.2015. În acest context, vorbim despre Societatea Comercială pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart SA, Pet Communications SRL şi Elemo SRL. 

Contractele încheiate au legătură cu majorarea capacităţii de transport „sistem bare 110 kV staţia Medgidia 1; Reconductorare LEA 110 kV Medgidia Nord - Medgidia 1; Reconductorare LEA 110 kV Medgidia Sud – Mircea Vodă”. 
 
Primul contract s-a încheiat cu o firmă din Bucureşti
 
Prin urmare, pentru primul contract încheiat, privind „majorarea capacităţii de transport sistem bare 110 kV staţia Medgidia 1”, au fost admise trei oferte, dintre cele patru primite, criterul de selecţie fiind „preţul cel mai scăzut”. Societatea Comercială pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport Smart SA a câştigat licitaţia, pentru suma de 1279653.21 (fără TVA). Precizăm că acest contract ar putea fi subcontractat, într-un procent de 17%.
 
Firma câştigătoare are sediul pe bulevardul General Gh. Magheru, nr. 33, Sector 1 , Bucureşti, un capital social subscris de 55036300 RON , integral vărsat. Societatea se ocupă de „repararea echipamentelor electrice”.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 10 noiembrie 2015, în calitate de acţionari persoane juridice figurează Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" – SA, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 70.005% / 70.005%, şi Statul Roman prin Secretariatul General al Guvernului, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 29.994% / 29.994%. De asemenea, în calitatea de administrator figurează Lucian-Gabriel Pitu.
 
O firmă constănţeană a revendicat cel de-al doilea contract
 
Pentru al doilea contract, cel cu privire la „Reconductorare LEA 110 kV Medgidia Sud - Mircea Vodă”, au fost admise două oferte, dintre cele patru primite. Câştigătoare a fost desemnată firma constănţeană Pet Communications SRL, care a oferit suma de 1282910.00 lei (fără TVA).
 
Pet Communications SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi se ocupă de lucrări de instalaţii electrice. Potrivit datelor furnizate la Registrul Comerţului, firma are un asociat unic şi un administrator, respectiv Constanţa Suciu. Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Pet Communications SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 15.038.458 de lei, un profit de 1.271.969 de lei şi 105 salariaţi, mai mult decât în 2013.
 
Elemo SRL a câştigat al treilea contract

Ultimul contract, cel cu privire la „Reconductorare LEA 110 kV Medgidia Nord - Medgidia 1”, a trezit un interes mai mare între operatorii economici, fiind înregistrate şase oferte. Dintre acestea, cinci au fost şi admise, contractul revenindu-i firmei Elemo SRL, din Constanţa, pentru suma de 1018000.00 lei (fără TVA).

Cu sediul pe strada Vârful cu Dor din Constanţa, Elemo SRL are un capital social subscris de 48750 RON , integral vărsat. În calitate de acţionari figurează Pavel Gîrdea, născut în judeţul Vaslui, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80% / 80%, şi Filiu Florentin Taşcu, din judeţul Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20% / 20%. Cei doi sunt şi administratorii firmei.
De asemenea, Pavel Gîrdea şi Filiu Florentin Taşcu sunt, de asemenea, acţionari şi administratori la firma Electromex SRL, tot din Constanţa.
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii