Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract pentru 85 de zile de şcolarizare Aproape jumătate de milion de lei pentru merele elevilor din judeţul Tulcea (document)

ro

25 Feb, 2014 00:00 2880 Marime text
Consiliul Judeţean Tulcea cumpără mere în valoare de peste 450.000 lei pentru achiziţionarea merelor pentru elevii din clasele pregătitoare şi clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat din judeţ.
Potrivit anunţului de atribuire, publicat pe site-ul SEAP, este vorba despre un contract de furnizare şi distribuţie a merelor în şcoli în conformitate cu prevederile OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcolile din judeţul Tulcea, atribuit la data de 14 februarie 2014 în urma procedurii de licitaţie deschisă. Un singur operator economic a depus ofertă, acesta fiind, de altfel, şi cel care şi-a adjudecat contractul. Este vorba despre SC Deltalact SA care a obţinut contractul contra sumei de 455.581,50 lei. În acelaşi anunţ de atribuire se face precizarea că merele sunt achiziţionate pentru 18.850 de elevi, pentru o perioadă de maximum 85 de zile de şcolarizare, începând cu data semnării contractului.

Potrivit Registrului Comerţului, SC Deltalact SA îl are ca acţionar principal pe omul de afaceri Ghiorghie Bajdiu, cu 60% din acţiuni, alături de el mai apărând ca acţionari SC Stilva-Prodcom SRL, firmă care figurează în prezent la Registrul Comerţului ca fiind în falimet, precum şi alte persoane juridice şi acţionari prin Programul de Privatizare în Masă. Înfiinţată în anul 1992, SC Deltalact SA declarase la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 3.060.658 lei, un profit de 3.061 lei şi 19 salariaţi.
SC Deltalact SA este o firmă cu lipici la contractele cu Consiliul Judeţean Tulcea, despre al cărei acţionar majoritar presa locală a scris în vara anului 2013 că ar fi fost „călcat” de mascaţi după ce ar fi fost prins că ar fi fabricat ilegal băuturi alcoolice din merele elevilor tulceni.
Potrivit statisticii disponibile pe www.e-achiziţii.com, din 2007 până la sfârşitul lunii ianuarie SC Deltalact SA a obţinut peste 30 de contracte în valoare de aproximativ 30 milioane lei.
Tot în baza unor contracte de achiziţii publice firma a furnizat, în afară de merele pentru şcolarii din clasele pregătitoare şi din clasele I-VIII din judeţul Tulcea, şi produse lactate pentru instituţiile de învăţământ din judeţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii