Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract evaluat la sute de milioane, adjudecat la nici jumătate din preţ (documente)

ro

17 Dec, 2013 00:00 2915 Marime text
Un contract evaluat iniţial de municipiul Tulcea la aproximativ 750.000 lei a fost adjudecat la mai puţin de jumătate din sumă. Potrivit anunţului de atribuire, este vorba despre un contract de servicii de supraveghere a execuţiei lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi pentru contractul de proiectare şi lucrări „Reconstrucţia ecologică în polderul Zaghen din Rezervaţia Biosferei Transfrontaliere Delta Dunării România - Ucraina”, pentru care Primăria municipiului Tulcea a lansat o licitaţie deschisă pentru care autoritatea contractantă a primit patru oferte. Deşi valoarea estimată a contractului a fost de 730.898,27 lei, ofertantul declarat câştigător, respectiv Asocierea SC Tractebel Engineering SA & Asociaţia de dezvoltare durabilă a judeţului Tulcea, reprezentată de SC Tractebel Engineering SA Bucureşti în calitate de lider, şi-a adjudecat contractul pentru suma de 348.741,25 lei.

Aşa cum se precizează în acelaşi anunţ de atribuire, obiectul contractului presupune prestarea serviciului de supraveghere a execuţiei lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi pentru contractul de proiectare şi execuţie lucrări „Reconstrucţia ecologică în polderul Zaghen din Rezervaţia Biosferei Transfrontaliere Delta Dunării România - Ucraina”, prin realizarea următoarelor activităţi: administrarea şi managementul contractului de proiectare şi execuţie lucrări, supervizarea lucrărilor, inginerul FIDIC, activităţi post construcţie.

Câştigătorul licitaţiei trebuie să asigure asistenţă pentru beneficiar în managementul contractului de proiectare şi execuţie lucrări şi sprijin pentru echipa de implementare a proiectului, monitorizarea şi supervizarea lucrărilor de construcţii conform prevederilor legislaţiei române în vigoare. Supravegherea execuţiei lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi se va presta pe durata a 104 luni calendaristice.
În ceea ce priveşte firma care a câştigat contractul, SC Tractebel Engineering SA, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu doi acţionari persoane juridice, respectiv Gdfsuez Energy Services International SA, cu sediul în Belgia, şi Tractebel Engineering SA, de asemenea, cu sediul la Bruxelles, în Belgia.

Singură sau în asociere cu alte societăţi, firma a obţinut din 2008 până în prezent, în urma participării la proceduri de achiziţii publice, peste 50 de contracte în valoare de peste 80 milioane lei.
La sfârşitul anului 2012, SC Tractebel Engineering SA declarase o cifră de afaceri de 43.217.691 lei, un profit net de 2.164.773 lei şi 198 de salariaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii