Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 4 milioane de lei la Capu Midia Succes în afaceri pentru o firmă apropiată deputatului Sebastian Ghiță (document)

ro

16 Aug, 2014 00:00 5568 Marime text
Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 01895 București, a atribuit, de curând, un contract de peste 4 milioane de lei unei firme cu sediul în București, contract ce are ca obiect furnizarea de bunuri și servicii pentru Tabăra de Instrucție și Poligonul de Trageri sol-aer Capu Midia. Potrivit anunțului de atribuire nr. 148953/12.08.2014, este vorba, mai exact, despre furnizarea de bunuri, precum avioane țintă și dispozitive necesare echipării avioanelor țintă (cartuș fumigen, cartuș iluminare, cameră video), precum și servicii de dirijare avion țintă și pentru executarea tragerilor cu sisteme sol-aer în Tabăra de Instrucție și în Poligonul de trageri sol-aer Capu Midia. Contractul, atribuit prin licitație deschisă, are o valoare finală de 4.432.400 lei, beneficiarul fiind SC Teamnet International SA. După cum reiese din anunțul de atribuire, aceasta a fost și singura firmă ofertantă.

Acționari din țară și de peste hotare

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, SC Teamnet International SA are șapte acționari persoane juridice, trei dintre societăți având sediul în afara țării, respectiv în Statele Unite ale Americii - International Finance Corporation, Marea Britanie - Fintech Investement LTD și Grecia - Black Sea Trade and Development Bank. Celelalte patru societăți acționari în această afacere sunt: SC Total Pax SRL, cu sediul în municipiul Giurgiu, SC UP Stars SRL, SC Invest Guidance SRL și SC TNI Stock Invest SRL, toate trei cu sediul în București.
La sfârșitul anului 2013, firma Teamnet International SA declarase o cifra de afaceri de 285.202.088 lei, un profit net de 18.382.366 lei și 171 de salariați.
În ceea ce privește celelalte firme, iată datele despre asociați, așa cum reies de la Registrul Comerțului: SC TNI Stock Invest SRL figurează cu patru asociați persoane fizice, respectiv Bogdan Radu Nedelcu, Ovidiu Ion Trașcu, Mihail George Stan și Bogdan Padiu. La sfârșitul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de 12.275.614 lei, un profit net de 6.113 și niciun salariat.
SC Total Pax SRL figurează la Registrul Comerțului cu un asociat unic, respectiv Vladimir Mihai Bârzan, iar la sfârșitul anului 2013 cifra de afaceri, profitul și numărul de salariați erau zero, societatea figurând ca fiind înființată în anul 1993.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, SC UP Star SRL are trei asociați persoane fizice, respectiv Laura Nănău, Lucian Nănău și Bogdan Padiu. La sfârșitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 14.000 de lei, un profit net de 359 de lei și un salariat.
Cea de-a patra societate din România acționar în SC Teamnet International SRL, SC Invest Guidance SRL, are doi asociați persoane fizice: Mihail George Stan și Bogdan Padiu. La sfârșitul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de afaceri de 10.230.576 lei, un profit net de 10.230.576 lei, un profit net de 2.635 lei și niciun salariat.

Contracte cu statul de peste 7 milioane de euro, în 2013

Nu mai puțin important este faptul că despre SC Teamnet International SA se spune că ar fi una dintre firmele apropoiate deputatului PSD Sebastian Ghiță. Societatea este una dintre cele care au obținut în ultima vreme contracte generoase cu statul. Numai în 2013, societatea a obținut singură sau în colaborare cu o altă societate controlată de același om de afaceri Sebastian Ghiță, Asesoft International, contracte din achiziții publice în valoare de peste 7 milioane de euro. Printre autoritățile contractante s-au numărat Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii