Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 1,5 milioane de dolari pentru o firmă la care a fost asociat Gheorghe Oancea

ro

12 Oct, 2013 00:00 2978 Marime text
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a atribuit, la sfârşitul lunii august, contractul pentru poziţionarea echipamentelor de foraj pentru un program de forare în Marea Neagră firmei SC Shark SRL din Constanţa.

Contractul a fost atribuit prin negociere, criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Obiectivul acordului cadru care urmează a se încheia între cele două părţi este asigurarea accesului ExxonMobil la resursele identificate ca fiind necesare pentru realizarea în cadrul contractelor subsecvente a serviciilor de poziţionare a echipamentelor de foraj, pentru un program de forare în Marea Neagră. Deşi valoarea estimată a contractului era de 1.000.000 USD, valoarea finală a contractului este de 1.695.428 USD (6.048.439,39 lei) (fără TVA), pentru o perioadă de 48 de luni.

Sucursala românească a companiei americane Exxon Mobil a primit trei oferte în vederea atribuirii contractului mai sus amintit, fiind aleasă în final firma SC Shark SRL. Potrivit Registrului Comerţului, SC Shark SRL figurează cu doi asociaţi persoane fizice, respectiv Gabriel Lucian Bălan şi Gheorghe Oancea, fost partener de afaceri al echipei Mazăre – Constantinescu, care figurează încă asociat şi în SC Five Holding SA, SC On Plonge SRL şi SC Plonge SRL.

La finalul anului 2012, SC Shark SRL figura cu o cifră de afaceri de 16.364.680 lei, un profit net de 434.161 lei şi 49 de salariaţi.
În ceea ce priveşte firma contractoare, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti, aceasta aparţine de firma mamă ExxonMobil Exploration and Production Romania Limite şi are în România două persoane împuternicite, respectiv pe Johnson Alan Jeffrey şi Knapp L. John, ambii cetăţeni americani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii