Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cobadin a încheiat un contract cu Iridex Group Import Export Filiala Costineşti (document)

ro

05 Dec, 2015 15:03 2985 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Comuna Cobadin a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract pentru „delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al comunei Cobadin, judeţul Constanţa".
 
Potrivit anunţului de atribuire, contractul este descris astfel: „Delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al comunei Cobadin. Serviciile de salubrizare delegate, conform Legii nr.101/2006 cu modificările şi completările ulterioare, sunt: colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori.”
 
Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Acesta a fost câştigat de SC Iridex Group Import Export Filiala Costineşti. Estimat iniţial la suma de 3761608.00 RON, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 3654827.52 RON, fără TVA.
 
Societatea a fost înfiinţată în anul 2009 şi are un capital subscris de 5.418.800 de lei, integral vărsat, compus din 270.940 de părţi sociale, în valoare de 20 de lei fiecare. Asociaţi persoane fizice sunt Doina Croitoru, născută pe 29.11.1953, în Bucureşti, cu 40.641 de părţi sociale (15% din capitalul social), Valentin Feodorov, născut pe 24.11.1953, în Bucureşti, cu 40.641 de părţi sociale (15% din capitalul social), Corneliu Pascu, născut pe 28.02.1941, în Codlea, Braşov, cu 162.564 de părţi sociale (60% din capitalul social), Florin Pascu, născut pe 20.10.1971, în Cluj-Napoca, cu 13.547 de părţi sociale (5% din capitalul social), Cristian Pascu, născut pe 20.10.1971, în Cluj-Napoca, cu 13.547 de părţi sociale (5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase“, sunt Florin Pascu şi Doina Croitoru.

Firma Iridex Group Costineşti şi-a adjudecat, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu autorităţi publice din Constanţa. Astfel, firma asigură servicii de amenajare şi de întreţinere a spaţiilor verzi şi de întreţinere a parcurilor în porturile Constanţa, Constanţa Sud şi Midia pentru CN APMC, contra sumei de 204.622,44 de lei, conform contractului adjudecat anul trecut. Şi în 2013, firma a câştigat de la CN AMPC contractul privind asigurarea serviciilor de deszăpezire a căilor rutiere, pietonale şi a platformelor de circulaţie din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia, pentru aproximativ jumătate de milion de lei.

De-a lungul timpului, firma s-a ocupat şi de colectarea deşeurilor la Costineşti, Negru Vodă, Deleni, Murfatlar, Medgidia, Comana, Valu lui Traian, Pecineaga, dar şi la Unitatea Militară 02132, iar în 2012, a amenajat şi întreţinut spaţiile verzi la RAEDPP Constanţa.
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii