Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine şi pentru câţi bani se ocupă de sistemul de bike-sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia (documente)

ro

29 Nov, 2016 00:00 4928 Marime text
În prag de iarnă, municipalitatea a rezolvat problemele legate de sistemul bike-sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Iniţial, Primăria Constanţa a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Simple Point SRL, care va asigura funcţionalitatea sistemului bike-sharing - ce cuprinde 24 de staţii self-service şi 390 de biciclete - prin asigurarea personalului şi logisticii necesare desfăşurării activităţii (exceptând perioada de întrerupere) în programul zilnic 7.00 - 24.00.
 
Contractul a fost semnat pe 15 septembrie anul curent, dar pe site-ul instituţiei a fost postat recent. Aşadar, după ce a „expirat“, am aflat că preţul convenit de municipalitate cu firma respectivă a fost de 39.580 de lei fără TVA/lunar. Durata contractului încheiat, în septembrie, de Primăria Constanţa cu SC Simple Point SRL a fost de maximum o lună, iar „serviciul va începe după recepţia finală a investiţiei şi în cel mult două zile de la emiterea ordinului de lucru“ şi se va încheia cel târziu la 1 decembrie 2016.
 
La capitolul „preţul contractului şi modalităţi de plată“ se menţionează că în suma convenită a fi plătită de Primăria Constanţa sunt incluse următoarele: „operator Call Center salariu net -9.900 de lei/lună; administrator reţea salariu net - 5.300 de lei/lună; tehnician IT salariu net - 4.700 de lei/lună; taxe şi impozite stat - 13.980 de lei/lună; servicii deplasare tehnicieni IT staţii biciclete - 1.200 de lei/lună; soft Call Center - 1.900 de lei/lună; staţii lucru (calculatoare şi laptopuri) - 500 de lei/lună, conexiuni fibră optică bandă garantată două linii - 800 de lei/lună şi abonament telefonie nr. dedicat + linii suplimentare - 1.300 de lei/lună”.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, SC Simple Point SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social declarat în municipiul Constanţa. Firma are un asociat unic în persoana Monicăi Feodorov, născută pe 26.08.1984, în localitatea Sălişte (judeţul Sibiu), iar administrator este Adrian Laurenţiu Feodorov, născut pe 11.10.1979, la Tulcea. Societatea derulează „activităţi ale centrelor de intermediere telefonică (call center)“.

Alt contract pentru sistemul bike-sharing 

Un alt contract postat recent pe site-ul Primăriei Constanţa şi care vizează acelaşi sistem bike-sharing din municipiul reşedinţă de judeţ şi staţiunea Mamaia prezintă comanda pentru cartele de proximitate. Furnizorul acestora este SC Cometh SRL, din Constanţa. Comanda către această societate prevede achiziţionarea a 20.000 de cartele pentru care municipalitatea plăteşte 25.000 de lei, fără TVA. Garanţia acordată de furnizor este de şase luni de la data livrării şi semnării procesului-verbal de recepţie.
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, SC Cometh SRL a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Societatea are doi asociaţi: Teodor Stanca, născut pe 25.09.1953, în Orşova (judeţul Mehedinţi), şi Nicolae Ungureanu, născut pe 23.11.1953, în satul Măzăreşti (judeţul Suceava). SC Cometh SRL este administrată de Teodor Stanca şi derulează „activităţi de servicii privind sistemele de securizare“.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza cele două contracte încheiate de Primăria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii