Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se va ocupa de furnizarea de automobile către DIICOT

ro

12 Aug, 2016 17:45 2439 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism (DIICOT) a atribuit un contract intitulat „Furnizare autoturisme“ .Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, conform licitațiepublică.ro.

Autoritatea contractanta iși propune sa achiziționeze 22 de autoturisme cu diferite capacități tehnice, împărțite pe loturi astfel:
 
•           LOTUL   I: capacitate cilindrica min.1950-max.2000 cm3; 11 buc.
•           LOTUL  II: capacitate cilindrica min.1600-max.2000 cm3;   1 buc.
•           LOTUL III: capacitate cilindrica min.1500-max.1600 cm3; 10 buc.

Patru oferte au fost primite pentru atribuirea contractului de la Porsche Romania S.R.L, Automobile Bavaria S.R.L, Electrical Business Center S.R.L și Rădăcini Motors S.R.L. Pentru primul lot toate cele patru firme și-au depus oferte. Porsche Romania a propus automobile VW Passat Comfortline 2.0 în valoare de 866.580 de lei (fără TVA), Automobile Bavaria a propus autoturisme BMW 318 D xdrive sedan în valoare de 964.689 lei (fără TVA), Electrical Business Center a propus autoturisme VW Passat Comf.Small Fleet în valoare de 1.053.200,06 de lei (fără TVA) și Rădăcini Motors a propus autoturisme Opel Insignia în valoarea de 1.048.500 de lei (fără TVA).

Pentrul al doilea lot au fost doar doua oferte. Una venită din partea Rădăcini Motors care propunea autotusim Opel Combo în valoare de 71.867 de lei (fără TVA) și Porsche Romania care propunea autoturism VW Caddy 4 furgon în valoare de 66.500 de lei (fără TVA).

Pentrul al treilea lot au fost tot două oferte. Porsche Romania propunea autoturism Sloda Rapid Smart 1.6 în valoare de 535.000 de lei (fără TVA) și Rădăcini Motors a propus un autoturism Opel Astra în valoare de 539.000 de lei(fără TVA).

Pentru fiecare lot de mașini ce vor fi achiziționate, există mai multe cerințe emise de autoritatea contractată ce diferă în funcție de lot. O cerință ce este obligatorie pentru toate cele trei loturi este ca mașinile să aibă culoarea albastru închis spre bleumarin.
În caietul de sarcini privind atribuirea contractului de achiziție publică au fost stipulate mai multe criterii. candidații/ofertanții trebuie sa cuprindă obligatoriu în prețul din oferta financiară înmatriculare provizorie, RCA pentru 30 de zile și minim 10 litri combustibil în rezervor.

Câștigătorul este operatorul economic Porsche Romania S.R.L. Valoarea estimată inițială a contractului a fost de 1.401.646,5 de lei cu TVA. 

Firma Porsche Romania SRL are sediul în orașul Voluntari, județul Ilfov și se ocupă cu activități de comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare. Firma are un capital social de subscris de 178600 lei , integral vărsat. Asociați persoane juridice sunt Porsche Holding Gesellschaft Mbh, cu sediul în Austria la Salzburg și Porsche Automotive Investment Gmbh, cu sediul la aceeași adresă. Administratorii firmei Porsche Romania SRL sunt Valmar Mihai - Brent, născut pe 10.03.1959 în București și Kurt Leitner, născut  pe 09.08.1966 la Salzburg, Austria. Valmar Mihai-Brent mai este asociat în firma Centrul De Imagistica Medicala SRL care a fost radiată.
 
Firma Porsche Romania SRL are o cifră de afaceri de 2.018.086,693. De asemenea, firma a declarat, în anul 2015,  un profit net de 81.704,411 lei. Numărul mediu de salariați este 136.
 
 ​În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii