Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se ocupă de vidanjarea la nivelul staţiilor Sucursalei Regionalei RCF Constanţa (document)

ro

17 Dec, 2015 23:16 2610 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţională de Căi Ferate CFR – SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract cu privire la vidanjarea la nivelul staţiilor Sucursalei Regionalei RCF Constanţa care nu beneficiază de sistem de canalizare.

Potrivit anunţului de atribuire, contractul este descris astfel: golirea periodică a foselor septice pentru un număr de 58 de obiective ce nu sunt racordate la o reţea de canalizare pentru asigurarea unor condiţii minime de igienă, conform caietului de sarcini şi anexei la caietul de sarcini.
Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, contractul revenindu-i firmei Envirotech SRL, cu sediul social în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Estimat iniţial la suma de 185764.00 RON, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 170081.00 RON, fără TVA.
În ceea ce priveşte firma câştigătoare, Envirotech are un capital social subscris de 200 RON, integral vărsat, şi se ocupă de „fabricarea altor articole textile, fabricarea de absorbanţi pentru produse petroliere, baraje absorbante pentru produse petroliere, baraje de reţinere pentru produse petroliere, materii prime pentru realizarea barajelor şi materiale absorbante”.
 
Asociatul unic este Dănuţ Florescu, născut în anul 1967, în Constanţa. Acesta are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Tot el este şi administratorul firmei. De asemenea, este asociat şi administrator în mai multe firme din Constanţa, dintre care amintim Genius Construct SRL, MOTOR-SPORT SRL şi Oil Depol Service SRL.
 
Pe data de 16 noiembrie 2010, SC Envirotech SRL a dat în judecată municipiul Constanţa prin primar, acţiunea din dosarul nr. 1516/36/2010, înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, având ca obiect "anulare act administrativ". Potrivit cererii de chemare în judecată înaintată instanţei pe 16.11.2010, SC Envirotech SRL, prin administratorul Dănuţ Florescu, a contestat excluderea de la procedura de atribuire a celui de-al treilea contract subsecvent din cadrul acordului cadru privind "Menţinerea igienei parcurilor şi zonelor aglomerate din municipiul Constanţa prin instalarea şi întreţinerea unor cabine de toaletă ecologice". Mai exact, administratorul Dănuţ Florescu a cerut instanţei să dispună: 1) anularea actului nr. 140282/10.11.2010 prin care societatea pe care o reprezintă a fost exclusă de la procedura de atribuire pentru neîncadrarea ofertantului în prevederile art. 691 din OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de servicii, cu modificările şi completările ulterioare; 2) emiterea unui act prin care societatea Envirotech să fie declarată câştigătoarea procedurii de reofertare în vederea atribuirii celui de-al treilea contract subsecvent al acordului cadru; 3) suspendarea procedurii încheierii celui de-al treilea contract subsecvent până la soluţionarea contestaţiei. 
 
De asemenea, reamintim că, la data de 10 noiembrie 2008, municipiul Constanţa a încheiat acordul cadru nr. 163988 privind instalarea şi întreţinerea toaletelor ecologice cu SC Toifor România SRL, din Ungheni, judeţul Mureş, şi cu SC Envirotech SRL, valoarea totală a contractului fiind de 2.826.600 lei fără TVA, adică de peste 28 de miliarde de lei vechi. Pentru mai multe informaţii, citeşte şi Envirotech, la judecată cu Primăria lui Mazăre.
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii