Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape un milion de euro pentru dulciurile contestate din pachetele oferite de CJC (galerie foto + documente)

ro

10 Apr, 2014 00:00 4048 Marime text
După jucării, fructe, îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, Consiliul Judeţean Constanţa cumpără acum dulciuri în valoare de aproape un milion de euro pentru derularea aceluiaşi program de susţinere a învăţământului preşcolar şi din clasele 0 - VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, program estimat a se derula în perioada 2013 - 2017.

Potrivit anunţului nr. 145693/09.04.2014, Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, la începutul lunii martie, prin licitaţie deschisă, contractul de furnizare şi distribuţie de dulciuri necesare pentru derularea programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi din clasele 0 - VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, în perioada 2013 - 2017. Aşa cum reiese din acelaşi document, acordul-cadru a fost încheiat pe o perioadă de patru ani şi are o valoare de 980.000 euro, beneficiarul contractului fiind SC Libro Events SRL, cu sediul în oraşul Bragadiru.
Înfiinţată în anul 2009, SC Libro Events SRL figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, Georgiana Ivan şi Cristian Alexandru Micu, acesta din urmă având şi calitatea de administrator şi care mai figurează ca asociat şi în SC Speed Training M SRL. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 11.147.063 lei, un profit net de 2.243.494 lei şi 73 de salariaţi.

În asociere cu SC Tomis Rent SRL, firma din Bragadiru figurează ca beneficiar şi al contractului de furnizare şi distribuţie de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru acelaşi program derulat de Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 2013 - 2014. Potrivit hotărârii de consiliu judeţean în baza căreia se derulează programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi din clasele 0 - VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, de aceste pachete ar trebui să beneficieze între 34.000 şi 36.000 de copii anual.

Cine-i vinovatul?

Revenind la conţinutul pachetelor, acestea trebuie să cuprindă, printre altele, fructe şi dulciuri. Numai că nici nu a demarat bine campania de distribuire a lor în judeţ, că au şi apărut primele nemulţumiri.
În ediţia de miercuri, 9 aprilie, a cotidianului ZIUA de Constanţa, a fost publicat un articol în care unii părinţi au reclamat existenţa în pachete a unor produse expirate, chiar mucegăite. În plus, ambalajele produselor nu corespundeau cu conţinutul, cozonacii fiind ambalaţi în pungi de lipii sau de pâine feliată. În cursul zilei de ieri am vorbit despre aceste probleme apărute cu Lidia Mustaţă, reprezentant al SC Libro Events SRL, care ne-a declarat că societatea este doar furnizorul, producătorul fiind o altă firmă, mai exact SC Mirotex Ex-Im SRL. Lidia Mustaţă a mai declarat că a luat cunoştinţă de faptul că la copii au ajuns unele produse expirate, în acest sens oferindu-ne următoarea explicaţie: „Noi am primit comandă de 10.000 de cozonaci de pe o zi pe alta, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am onorat comanda, dar au şi cozonacii aceia o perioadă de valabilitate. Nu toate pachetele au fost distribuite, însă, în timp util, astfel că unele produse au expirat. Noi am luat cunoştinţă de acest lucru şi, acolo unde am putut, le-am înlocuit“ . Cât despre ambalajele pline de surprize ale cozonacilor, reprezentantul firmei care şi-a adjudecat contractul de aproape 1 milion de euro ne-a declarat că nu avea cunoştinţă de această inadvertenţă şi că va verifica această sesizare.

Alţi bani... alte contracte

Programul mult trâmbiţat de Consiliul Judeţean Constanţa este însă abia la început. Contractele sunt încheiate cu furnizorii pe patru ani, singurul pentru care nu s-a publicat anunţul de atribuire fiind cel de rechizite. În ceea ce le priveşte pe celelalte, acestea au fost atribuite astfel: cel pentru fructe, cu o valoare de 820.800 euro, a fost adjudecat de SC Tomis Rent SRL, contractul pentru jucării, cu o valoare de 2.548.000 euro a fost atribuit, de asemenea, firmei Tomis Rent SRL, iar cel pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 9.620.880 euro, a fost atribuit asocierii dintre SC Tomis Rent SRL şi SC Libro Events SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii