Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aceeaşi Mărie cu altă... denumire Ce legături există între o firmă care a executat lucrări la locuinţele ieftine şi cea care va reabilita Căminul de bătrâni

ro

15 Nov, 2013 00:00 2780 Marime text
Primăria Constanţa a atribuit contractul pentru execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Parcul Seniorilor”. Din cele opt oferte primite, doar una a fost declarată câştigătoare. Potrivit anunţului de atribuire, este vorba despre SC Gecobis Build SRL, valoarea contractului fiind de 3.596.000 lei. Aşa cum se arată în acelaşi document, în sarcina firmei câştigătoare cad lucrările de reabilitare şi reamenajare la clădirea existentă, respectiv la corpul de cazare şi la cantină, amenajarea curţii interioare pentru a putea fi folosită ca spaţiu de relaxare pentru persoanele cazate în cămin, în mod special pentru cele imobilizate, amenajarea spaţiilor exterioare, amenajări interioare, amenajări exterioare clădiri, instalaţii şi montarea şi instalarea panourilor solare. De asemenea, firma trebuie să mai execute şi lucrările de construire a unui corp nou cu regimul de înălţime de P+2E pentru spaţii administrative, spaţii de cazare, spaţii pentru cabinetele medicale, zonă de socializare şi spaţii de depozitare.

Proiectul „Parcul Seniorilor” este derulat de Primăria Constanţa prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi are ca scop reabilitarea şi extinderea Căminului pentru persoane vârstnice Constanţa. Proiectul are o valoare de peste 6 milioane lei, din care mai bine de 5 milioane reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin POR, contribuţia municipiului Constanţa fiind de aproximativ 100.000 lei.

În ceea ce priveşte firma care a câştigat contractul în urma procedurii de cerere de ofertă, aceasta figurează la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 2011 şi având un singur asociat, Gheorghe Trandafir. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 2.772.672 lei, un profit net de 459.898 lei şi 29 de salariaţi. În prezent, asociatul unic Gheorghe Trandafir nu mai apare cu această calitate în alte societăţi. În decursul timpului el a mai figurat, însă, în SC Building Expert SRL, SC G&G Consult Expert SRL, SC Geconst Company SRL, SC Gecoscon Trade SRL, SC Market Consulting SRL, SC Martec Com SRL şi SC Zeppelin SRL, firme care în prezent figurează la Registrul Comerţului fie ca radiate sau în faliment. Una dintre acestea, SC Geconst Company SRL, care acum figurează ca fiind în faliment, a avut şi ea, în decursul timpului ceva colaborări cu Primăria Constanţa. Din 2008 până în 2010, firma a obţinut 9 contracte în valoare de peste 10 milioane lei.
În ceea ce priveşte SC Gecobis Build SRL, firma care va executa lucrările la Căminul de bătrâni, aceasta are şi ea o bogată experienţă în domeniul achiziţiilor publice, din 2011 până în prezent figurând cu 8 contracte obţinute în urma diverselor proceduri lansate de administraţia locală constănţeană în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei.

Contracte vechi...

Iată care sunt contractele obţinute de la Primăria Constanţa de firma SC Geconst Company SRL, pe vremea când aceasta funcţiona: Racorduri drumuri interioare pentru obiectivul construire locuinţe ieftine pentru tineri inclusiv serviciul de proiectare (1.273.297 lei), Achiziţia execuţiei lucărilor de demolări clădiri deviere reţele existente, contravântuire gard (154.817 lei), Execuţie lucrări alimentare cu energie electrică staţie pompare „Construire locuinţe ieftine şi LTE Baba Novac” (34.961 lei), Lucrări de împrejmuire (demontare şi refacere gard) şi realizare iluminat perimetral Zona Ştefăniţă Vodă (159.968 lei), Act adiţional – Lucrări suplimentare la Contractul de lucrări nr. 136142/18.09.2009, Lucrări aferente obiectiv investiţii „Amenajare Parcul Viitorului zona CET” (110.039 lei), Amenajare parcul viitorului, Zona CET (238.000 lei), Lucrări tehnico edilitare aferente locuinţelor ieftine pentru tineri, Zona Baba Novac (2.766.738 lei), Lucrări suplimentare la Lucrări pregătitoare privind terasamente şi îmbunătăţirea terenului de fundare aferent obiectivului de investiţii „Construire locuinţe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării şi lucrări tehnico edilitare aferente” (588.652 lei), Lucrări de pregătire privind terasamente şi îmbunătăţirea terenului de fundare – Construire locuinţe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării şi lucrări tehnico edilitare aferente (5.199.203 lei).

... şi noi

Iată care sunt şi contractele obţinute de mai noua SC Gecobis Build SRL cu Primăria Constanţa: Lucrări tehnico edilitare şi Racorduri drumuri interioare, rămase de executat la obiectivul Construire locuinţe ieftine pentru tineri (1.799.883 lei), Achiziţia execuţiei lucrărilor – etapa I precum şi a serviciului de proiectare în faza Proiect pentru Autorizaţia de Construire, Proiect Tehnic, Detalii de execuţie pentru obiectivul de investiţii „Pietruire şi asfaltare în zona Palas CFR str. Moţilor, municipiul Constanţa” (108.855 lei), Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru etapa I precum şi a serviciului de proiectare în faza Proiectul pentru Autorizaţia de Construire (PAC), Proiect Tehnic (PT) şi Detaliile de execuţie (DDE) pentru obiectivul de investiţii „Pietruire şi asfaltare în zona Palazu Mare, municipiul Constanţa, str. Dumbrăveni” (131.779 lei), Proiectare obiectiv de investiţii – Modernizare drum zona Aurel Vlaicu, municipiul Constanţa (str. Ştefăniţă Vodă) şi execuţie lucrări Obiect 1 (198.000 lei), Achiziţia parţială a execuţiei lucrărilor – etapa a II-a aferent obiectivului de investiţii „Pietruire şi asfaltare în Zona Palas str. Moţilor, municipiul Constanţa” (106.091 lei), Execuţie parţială lucrări la etapa II, aferente obiectivului de investiţii „Pietruire şi asfaltare în Palazu Mare, municipiul Constanţa – str. Dumbrăveni” (81.049 lei), Execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii „Amenajare Parcul Carol I” – municipiul Constanţa (1.437.500 lei), la care se adaugă şi contractul pentru reabilitarea şi extinderea Căminului de bătrâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii