Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

730.000 de euro fără TVA Din nou, Luxten Lighting Company montează ghirlandele ornamentale de sărbători din municipiu (document)

ro

17 Nov, 2016 00:00 4301 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă, puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice”.
 
Chiar dacă pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru iluminatul ornamental apare ca fiind în plină desfăşurare, atribuirea pentru Lotul I s-a încheiat. Luxten Lighting Company montează ghirlandele ornamentale din municipiu pentru 3,3 milioane de lei, respectiv 730.000 de euro. Informaţia ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Halciuc, care a adăugat că pe 11 noiembrie a fost semnat contractul de atribuire. Societatea se va ocupa de montarea instalaţiilor luminoase pe lotul I, care cuprinde străzile principale şi străzile de legătură din zona centrală şi în cartierele Peninsulă, Poarta 6, Km 4-5, Km 5, Viile Noi, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, Compozitorilor, Baba Novac, inclusiv intersecţiile, sensurile giratorii şi intrările în oraş.
 
Purtătorul de cuvânt al municipalităţii susţine că se află în proces de atribuire lucrările pentru montarea luminilor ornamentale în zona peninsulară, acolo unde se va organiza petrecerea de Revelion, şi în parcul Tăbăcărie - „Ţara Piticilor” (locul de desfăşurare a „Festivalului Iernii”). Halciuc nu cunoştea numărul ofertelor depuse pentru loturile II şi III.
 
Pentru al doilea lot, Primăria a alocat aproape 200.000 de lei, fără TVA, iar pentru al treilea lot, aproximativ 470.000 de lei fără TVA.
 
Pentru toate loturile, durata contractului este de maximum 76 de zile (maximum 15 zile pentru montaj, maximum 15 zile pentru demontat, 31 de zile luna decembrie şi 15 zile luna ianuarie).
Instalaţiile de iluminat trebuie să fie funcţionale pe data de 1.12.2016.
 
Ofertele de participare au fost depuse până pe data de 25 octombrie. Acestea au ca dată-limită de evaluare ziua de vineri, 18 noiembrie, ora 18.00.
 
Garanţia de participare depusă de cei înscrişi la licitaţie a fost de 65.000 de lei pentru lotul 1, de 3.500 de lei pentru lotul 2 şi de 8.000 de lei pentru lotul 3.
 
Reamintim că şi anul trecut contractul „Execuţia lucrărilor de racordare la reţeaua de iluminat public, inclusiv montarea şi demontarea unor produse constând în instalaţii de iluminat ornamental de sărbători, în municipiul Constanţa“ a fost atribuit tot societăţii Luxten Lighting Company SA, din Bucureşti. Valoarea contractului atribuit a fost de 1.341.848,46 de lei fără TVA.

Despre Luxten Lighting Company SA

Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii Luxten Lighting Company SA sunt Olimpia MoicaIonel Pepenică şi Claudiu Nicolae Rădulescu şi Listă Persoane Fizice şi Juridice. Persoane împuternicite sunt Dumitru Sorescu, membru în directorat, Olimpia Moica, membru în consiliul de supraveghere şi vicepreşedinte, Claudiu Nicolae Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al consiliului de supraveghere, Maria Monica Bucur, membru în directorat şi preşedinte al directoratului, Silvian Şerbănescu, vicepreşedinte al directoratului, şi Andrei Vlad Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere. Obiectul de activitate al firmei vizează „lucrări de instalaţii electrice”.

Citeşte şi:

Iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă goleşte conturile municipalităţii cu aproape 4 milioane de lei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii