Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea nefavorabila a afectat circulatia feroviara pe mai multe sectii de circulatie

ro

11 Feb, 2010 15:26 1370 Marime text

Nr. 1/2/91/11.02.2010
COMUNICAT DE PRESĂ
11.02.2010

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că vremea nefavorabilă din ultimele 12 ore a afectat circulaţia feroviară pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor Craiova şi Bucureşti, iar în acest moment mai există doar un tren cu călători înzăpezit (P 1896) şi un tren (R 462) care îşi va relua traficul în mai puţin de 20 de minute.

La această oră, trenul P 1896 este înzăpezit între staţiile Fâlfani – Costeşti şi se acţionează continuu de mai bine de 12 ore pentru deszăpezirea liniei cu 4 locomotive de intervenţie şi echipe de oameni de la CFR şi de la ISU care înceracă să înlăture nămeţii de zăpada, care depăşeşc 1,5 metri, din jurul locomotivelor de intervenţie, astfel încât acestea să ajungă lângă garnitura rămasă înzăpezită şi să preia călătorii.
R 462 Sofia – Bucureşti Nord care staţionează în gara Vlaşca îşi va relua traficul în mai puţin de 20 de minute. Vă reamintim că această garnitură nu şi-a putut continua călătoria din cauza unui tren de marfă înzăpezit noaptea trecută între staţiile Roşiori – Turnu Măgurele. Echipele de intervenţie feroviare au acţionat continuu pe tot parcursul nopţii cu mijloace speciale - locomotive de ajutor şi pluguri de zăpada - pentru deszăpezirea garniturii de marfă, astfel încât trenul internaţional 462 să îşi reia circulaţia spre Bucureşti Nord.
De asemenea, tot în cursul nopţii trecute s-a intervenit cu locomotive de intervenţie, pluguri de zăpada şi forţă umană pentru preluarea călătorilor şi din alte 4 trenuri de călători rămase înzăpezite. Este vorba despre:
- P 9051 care a rămas înzăpezit între staţiile Roşiori – Turnu Măgurele, călătorii fiind preluaţi în cursul nopţii de mijloacele de intervenţie puse la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă;
- P 1730, înzăpezit între staţiile Piatra Olt – Vlăduleni, călătorii au fost preluaţi noaptea trecută de o locomotivă de ajutor.
- P 7067 blocat de zăpada între staţiile Ialomiţa – Armăşeşti, călătorii au fost preluaţi de locomotiva de ajutor.
- P 8061 rămas înzăpezit între staţiile Frunzăreşti – Buzeşti, călătorii au fost preluaţi în cursul nopţii cu ajutorul unei locomotive de intervenţie.
Din cauza vremii nefavorabile de noaptea trecută – ninsori abundente şi vânt puternic care în anumite zone a depăşit 100 km/h – CFR SA a închis, în această dimineaţă, următoarele 8 secţii de circulaţie:
- Roşiori – Caracal
- Roşiori – Turnu Măgurele
- Caracal – Piatra Olt
- Piatra Olt – Costeşti
- Titu – Goleşti
- Ploieşti – Armăşeşti


- Pantelimon – Lehliu
- Videle – Giurgiu Nord

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că echipele de intervenţie sunt pe teren şi acţionează în mod continuu, încă de noaptea trecută, pentru deszăpezirea secţiilor de cale ferată blocate de ninsorile abundente şi viscolul puternic care au afectat mai multe judeţe din partea de sud a ţării. De asemenea, înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să solicite din staţiile feroviare informaţii despre întârzierile trenurilor şi despre trenurile anulate din cauza vremii nefavorabile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii