Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa CERONAV

ro

17 Feb, 2016 19:57 2494 Marime text
Întâlnirea Directorului General  al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa cu Secretarul General IMO
 
 
În perioada 11 – 16 februarie Directorul General al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa a participat la Londra la o serie de întâlniri multilaterale şi bilaterale cu înalţi demnitari ai International Maritime Organisation.

În cadrul întâlnirii din 11 februarie, cu Secretarul General IMO - Domnul Kitack Lim, s-a discutat rolul României ca important furnizor mondial de personal navigant şi intrarea României în schema Ambasadorilor Maritimi IMO, ocazie cu care au fost prezentate scrisorile de nominalizare, urmând ca numirea să fie făcută de către Secretarul General IMO.

În cadrul aceleiaşi întâlniri Directorul General al CERONAV l-a invitat oficial, din partea Ministerului Transporturilor, pe Secretarul General IMO la aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea CERONAV, eveniment ce va avea avea loc în perioada 16 – 17 iunie.
“Participarea Secretarului General IMO, dl. Kitack Lim la aniversarea a 40 de ani de la înfiinţare reprezintă o recunoaştere a CERONAV ca fiind una dintre cele mai prestigioase instituţii de pregătire maritimă din lume, precum şi o confirmare a poziţiei importante pe care România o are în cadrul IMO.”

În 16 februarie Dl Ovidiu Sorin Cupşa a participat la întâlnirea Ambasadorilor Maritimi, la finalul căreia a avut o întrevedere cu Frederick Kenney – Directorul Diviziei de Afaceri Externe a IMO. În cadrul întâlnirilor s-au discutat aspecte privind rolul şi imaginea profesiilor maritime, organizarea Zilei Maritime Mondiale, a Zilei Marinarului şi decernarea Medaliei pentru Curaj.  

International Maritime Organisation este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. IMO s-a înfiinţat în 1948 şi include 171 de state membre şi 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doru N 18 Feb, 2016 18:22 SECRETARUL GENERAL IMO IN ROMANIA! FELICITARI DOMNULE CUPSA!