Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principele Radu al Romaniei s-a aflat intr-o vizita oficiala in Istambul - 05.02.2009

ro

05 Feb, 2009 20:14 1972 Marime text

Palatul Elisabeta, 5 februarie 2009

In perioada 2-5 februrie 2008 Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei s-a aflat intr-o vizita oficiala in Istambul la invitatia Fundatiei Marmara.
Alteta Sa Regala a discutat cu membrii Comitetul Executiv al Fundatiei Marmara despre participarea Romaniei la “Eurasian Economic Summit” editia 2009. Evenimentul, organizat in zilele de 6-8 mai, ajunge, anul acesta, la a zecea editie si va reuni inalti reprezentanti politici, militari, economici si strategi din 30 de tari ale Europei si Asiei.
Fundatia a decis ca temele discutate, in cadrul summit-ului sa fie: energia si sursele ei pentru continentul european, regiunea de la Marea Baltica la Marea Neagra, instabilitatea globala, progresele economice ale Chinei, precum si incalzirea globala si schimbarile climei.
Tot la Istambul Principele Radu a avut o intalnire cu presedintele organizatiei “Global Panel”, dl Marc Ellenbogen. Global Panel va gazdui alaturi de Fundatia Marmara o serie de evenimente publice in anul 2009. O alta parte a discutiilor a fost dedicata initierii unui proiect european bilateral, care sa cuprinda un sir de mese rotunde in patru capitale de importanta ale regiunii: Berlin, Praga, Bucuresti si Istanbul.
Grupul Marmara este una dintre cele mai reputate si mai influente organizatii din Republica Turcia, fondat cu scopul de a dezvolta proiecte de cercetare in domeniile social, strategic si economic.
Organizatia Global Panel, infiintata in anul 1989, are o multitudine de activitati si filiale in intreaga lume, fiind alcatuita din personalitati de prima marime din lumea politica, sectorul privat si din diplomatie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii