Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a intalnit astazi cu liderii SLSIP Constanta

ro

02 Apr, 2010 05:55 1116 Marime text

Ca urmare a solicitarii primite din partea Sindicatului Liber al Salariatilor din Învatamântul Preuniversitar în urma pichetarii din 23.03.2010, prefectul judetului a organizat joi, 1 aprilie 2010, o sedinta la care au fost invitati Consiliul Judetean Constanta, Inspectoratul Scolar Constanta, Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Judetului Constanta si Sindicatul Liber al Salariatilor din Învatamântul Preuniversitar, pentru a dezbate urmatoarele aspecte:

1. Necesitatea deschiderii finantarii în vederea acordarii premiului anual pentru anul 2009 pentru unitatile de învatamânt, având ca ordonator de credite Consiliul Judetean Constanta;

2. Decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun conform Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic;

3. Asigurarea sumelor destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost/elev/prescolar.

Referitor la primul subiect din ordinea de zi, presedintele SLSIP, Ioana Purcarea, a precizat ca profesorii constanteni din unitatile de învatamânt special sunt singurii care nu au primit premiul anual pe anul 2009. Trezorierul-sef Laurentiu Mateizer a adus la cunostinta faptul ca pe primul trimestru al anului 2010 Consiliul Judetean a primit 2,5 milioane de lei, iar astazi 2,7 milioane lei pentru trimestrul II, fonduri destinate acestor unitati de învatamânt. Întrucât Consiliul Judetean Constanta nu si-a desemnat niciun reprezentant la aceasta sedinta, problema nu a putut fi solutionata, urmând ca SLSIP sa se adreseze direct acestei institutii.

În continuare, reprezentantii sindicatului au prezentat problemele cu care se confrunta cadrele didactice în decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun, urmând ca discutiile sa fie reluate la prima sedinta cu primarii pe care o va organiza Institutia Prefectului. În ceea ce priveste  asigurarea sumelor destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar, domnul Laurentiu Mateizer a confirmat faptul ca sumele existente sunt suficiente pentru tot anul în curs.

Nr.111/CP/ 01.04.2010
Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii