Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Ambasadorului Republicii Coreea de Sud in Romania, E.S. Domnul Im Han-taek, la Palatul Camerei Nationale

ro

03 Apr, 2012 19:12 1300 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Vizita Ambasadorului Republicii Coreea de Sud in Romania, E.S. Domnul Im Han-taek, la Palatul Camerei Nationale

Bucuresti, 30 martie 2012: Presedintele Camerei Nationale, Excelenta Sa Domnul Avocat Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelentei Sale Domnul Im Han-taek, Ambasadorul Republicii Coreea de Sud la Bucuresti.

Presedintele CCIR a prezentat inca de la inceputul intrevederii structura si functionarea Sistemului Cameral din Romania si a reliefat evolutia pozitiva si ascendenta a relatiilor economice romano-sud-coreene in perioada celor 22 de ani de cand  Romania si Coreea de Sud au stabilit relatii diplomatice mentionand complementaritatile existente intre tarile noastre: democratii relativ tinere care impartasesc si respecta valori comune legate de traditie, cultura, religie.

Oaspetele coreean a subliniat ca aceste avantaje ofera sanse sporite comunitatilor de afaceri din Romania si Coreea de Sud sa conlucreze mai strans in planul afacerilor, investitiilor si comertului.

Relatiile bilaterale beneficiaza atat in Romania cat si in Coreea de Sud de un cadru institutional bine conturat si sunt catalizate de existenta si functionarea in Romania a Camerei Nationale si in Coreea de Sud  a Camerei de Comert si Industrie a Coreei si a altor organizatii de promovare a comertului cum ar fi Asociatia IMM-urilor sau Asociatia Investitorilor.

Presedintele Camerei Nationale a subliniat ca „aceasta vizita de curtoazie este o continuare fireasca a legaturii de prietenie si de buna colaborare pe care Camera Nationala si Ambasada Republicii Coreea de Sud o dezvolta de aproape 5 ani”, de cand Excelenta Sa se afla la conducerea Camerei Nationale. Afirmatia a fost accentuata si de partea sud-coreeana, ES Domnul Ambasador Im Han-taek declarand: „nu este numai o sarcina pe care trebuie sa o indeplinesc in calitatea mea de diplomat in Romania sa ma intalnesc si sa dezbat cu Dumneavoastra aspecte de interes comun ale mediului de afaceri, este, mai presus de toate, o obligatie sa duc mai departe traditia, de foarte buna colaborare intre Ambasada si Camera Nationala lasata mostenire de predecesorul meu”.

Pentru o promovare sustinuta a intereselor de afaceri ale companiilor romanesti, Ambasadorul Coreean a adresat Presedintelui Camerei Nationale invitatia de a vizita Coreea de Sud, insotit de o delegatie de oameni de afaceri din Romania, o buna ocazie in acest sens fiind Expozitia Internationala „Yeosu Expo 2012”: „Oceanul Viu si Tarmul: diversitate de resurse si de activitati durabile”, care se va desfasura pe durata a 90 de zile (12 mai - 12 august 2012) la Yeosu, Coreea de Sud, unde Romania va fi prezenta cu un Pavilion National, denumit Delta.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Directia Reprezentare Camerala - Biroul Relatii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii