Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sperăm să contaminăm Uniunea Europeană cu acel dinamism şi optimism care sunt în Polonia”

ro

06 Jul, 2011 15:15 1138 Marime text

„Sperăm să contaminăm Uniunea Europeană cu acel dinamism şi optimism care sunt în Polonia”

Bucureşti, 5 iulie: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa domnul Mihail M. Vlasov, a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale domnul Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România.

În timpul întrevederii discuţiile s-au axat pe aspecte privind cooperarea directă dintre comunităţile de afaceri din cele două ţări, în momentul de faţă schimburile comerciale dintre România şi Polonia ajungând la valoarea de 2,7 mld. de euro, câteva sute de firme cu capital polonez activând pe piaţa românească.

Preşedintele CCIR a prezentat Sistemul Cameral din România, format din 42 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene, 52 de Camere de Comerţ şi Industrie Bilaterale şi Camera Naţională şi Gala organizată în fiecare an de Camera Naţională, în cinstea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, prin care se sărbătoreşte şi data de naştere a Sistemului Cameral din România.

E.S. domnul Marek Szczygieł a expus priorităţile mandatului său şi pe cele ale Poloniei pentru Uniunea Europeană, dat fiind faptul că la 1 iulie 2011 Polonia a preluat preşedinţia UE pentru 6 luni: „Polonia este conştientă de provocările UE în această criză economică, UE are nevoie de o preşedinţie puternică care să aibă o viziune asupra cum trebuie să arate economia, iar Polonia trebuie să readucă optimismul. Evenimentele din Grecia şi Portugalia ne-au demonstrat că avem nevoie de mai multă solidaritate, soluţiile se găsesc în promovarea intereselor comune, nu a celor individuale”.

Preşedinţia UE deţinută de Polonia se va orienta pe trei paliere: creşterea economică, o Uniune deschisă, o Uniune sigură pe plan intern şi extern. „Sperăm să contaminăm UE cu acel dinamism şi optimism care sunt în Polonia”, a declarat Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti.

E.S. domnul Marek Szczygieł a cerut sprijinul Camerei Naţionale pentru organizarea la Bucureşti a unei expoziţii în luna septembrie şi a unei conferinţe pe tema noului buget al Uniunii Europene.

Participanţii din ambele ţări au subliniat, în finalul întâlnirii, importanţa consolidării relaţiilor dintre Ambasadă şi Sistemul Cameral, care se va concretiza printr-o apropiere a comunităţilor oamenilor de afaceri dintre cele două ţări.

Direcţia Reprezentare Camerală
Tel: 021/3191885
e-mail: drc@ccir.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii