Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Servicii noi realizate de CCINA pentru firmele din domeniul turismului

ro

01 Mar, 2011 23:36 1441 Marime text
 

Recentele modificari ale legislatiei in privinta obtinerii brevetelor si licentelor de turism, precum si a certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistica, respectiv prevederile Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1267/2010, privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism si cele din Ordinul MDRT nr.899/28.01.2011, prin care s-au aprobat normele metodologice de aplicare a respectivei HG, aduc importante noutati in acest domeniu.

 

Principala modificare este aceea ca, prin noile reglementari, a fost introdusa „auto-clasificarea" structurilor de primire turistica, adica, pentru obtinerea certificatului de clasificare, solicitantul va depune, pe proprie raspundere, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, declaratia standardizata si intreaga documentatie de clasificare a unitatii respective (de cazare sau alimentatie), fara a se mai realiza un control prealabil al unitatii, de catre salariati ai ministerului. De asemenea, procedura este similara in cazul licentierii agentiilor de turism.

 

CCINA Constanta vine in sprijinul operatorilor economici din turism, de pe litoral, care intampina dificultati in corecta intocmire a documentatiilor pentru obtinerea : brevetelor, licentelor de turism si a certificatelor de clasificare/reclasificare a structurilor de primire turistica, acordand consultanta si asistenta in intocmirea acestor documente, mergand pana la intocmirea si depunerea intregii documentatii la sediul MDTR. Mentionam ca aceste servicii vor fi realizate de salariati ai CCINA care au pregatire de specialitate si experienta in acest domeniu.

 

Firmele membre ale CCINA Constanta beneficiaza de importante facilitati si reduceri ale tarifelor de consultanta in acest domeniu.

 

La initiativa si propunerea conducerii CCINA Constanta, si celelalte Camere de Comert si Industrie judetene din Romania analizeaza posibilitatea de a realiza aceste servicii pentru firmele de turism din judetele respective.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii