Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interes indonezian pentru piaţa cafelei din România

ro

20 Dec, 2012 23:51 1404 Marime text

Bucureşti, 19 Decembrie 2012: Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, a organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Indonezia la Bucureşti, o întâlnire de lucru cu membrii unei delegaţii a Ministerului Comerţului din Indonezia, în cadrul unei vizite de documentare întreprinsă în România.

Oaspeţii de la Djakarta, însoţiţi de membrii misiunii diplomatice ai Indonezia la Bucureşti, reprezentantă de dl Widya Airlangga, Secretarul adjunct al Ambasadei, şi de dl Teguh Wiwejko, consilier, au fost primiţi de dl Dan Dumitru, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ilfov, membru al Colegiului de Conducere al Camerei Naţionale, care a transmis mesajul E.S. Preşedintele Camerei Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov.

Preşedintele CCI Ilfov a prezentat pe scurt serviciile pe care cea mai puternică organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri din ţara noastră le pune la dispoziţia firmelor româneşti şi străine, care doresc să activeze pe piaţa românească. Reprezentantul Sistemului Cameral a subliniat importanţa acordată de Camera Naţională consolidării relaţiilor de colaborare cu statele din zone dinamice, în plină dezvoltare, din Asia, cum este şi cazul Indoneziei.

Discuţiile interactive s-au concentrat asupra potenţialului pieţei cafelei din România şi a caracteristicilor consumatorilor români, în vederea elaborării strategiei de pătrundere pe această piaţă. Preşedintele CCI Ilfov a menţionat posibilităţile şi modalităţile concrete de abordare a unei asemenea afaceri, la cadrul legislativ şi reglementările fiscale în vigoare şi la perspectivele unui business sustenabil în contextul competiţiei din România. Domnia sa a subliniat avantajele apartenenţei României la Piaţa Unită europeană şi deschiderea către alte pieţe regionale, folosind în principal transportul pe Dunăre.

Oaspeţii indonezieni au mulţumit gazdei pentru informaţiile primite şi pentru suportul oferit şi s-au angajat să informeze mediul de afaceri indonezian asupra oportunităţilor descoperite în România, foarte puţin cunoscute conaţionalilor lor, în perspective întăririi cooperării dintre Camera de Comerţ Naţională şi Camera de Comerţ din Indonezia în beneficiul dezvoltării colaborării bilaterale.

Camera de Comert si Industrie a României
Directia Reprezentare Camerală
Biroul Relatii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii