Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri din România cu E.S. domnul Gjorge Ivanov, Preşedintele Republicii Macedonia, la Palatul Camerei Naţionale

ro

08 Oct, 2011 23:53 858 Marime text

Bucureşti, 7 octombrie: Camera de Comerţ şi Industrie a României împreună cu Ambasada Republicii Macedonia la Bucureşti au organizat Forumul de Afaceri Romania-Macedonia cu ocazia vizitei în România, în perioada 6 - 8 octombrie 2011, a Preşedintelui Republicii Macedonia, E.S. domnul Gjorge Ivanov.

Gazde au fost domnul Sorin Petre Dimitriu, Vicepreşedinte al Camerei Naţionale şi Preşedinte al CCI Bucureşti şi domnul Aurelian Gogulescu, Preşedinte al CCI Prahova şi în acelaşi timp, Consulul Onorific al Macedoniei în România, care, în numele E.S. domnul Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, au acordat înaltului oaspete titlul de Membru de Onoare al Sistemului Cameral, Purtător al Insignei de Aur.

Domnul Goran Rafajlovski, Preşedintele Camerei Regionale din Skopje, prezent la eveniment, a apreciat că valoarea schimburilor comerciale este mică pentru cele două state balcanice şi a sugerat ca soluţie crearea de societăţi mixte româno-macedonene care să intre pe pieţe terţe, investiţiile fiind singura modalitate de a evita criza.

„Să sperăm ca acest forum de afaceri va aduce colaborări mai intensive între oamenii de afaceri din ţările noastre, fiind evident faptul că există inters comun pentru creşterea schimbului comercial. Cooperarea politică este extraodinară, dar rolul nostru, al Preşedinţilor de stat, este de a deschide uşile către demersul economic" a declarat E.S. domnul Gjorge Ivanov, Preşedintele Republicii Macedonia.

În finalul sesiunii introductive, antreprenorii români au formulat o serie de întrebări referitoare la regimul de investiţii şi oportunităţile de afaceri ale pieţei macedonene, în dialog angajându-se ministrul macedonean responsabil cu atragerea de investiţii străine, domnul Vele Samak. În a doua parte a Forumului s-a desfăşurat sesiunea de întâlniri bilaterale între oamenii de afaceri din cele două ţări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii