Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire la nivel înalt între Conducerea Camerei de Comerţ Naţionale a României şi Ambasada Republicii Venezuela la Bucureşti - strategii de cooperare ale comunităţii de afaceri româneşti cu Statele din America Latină şi Caraibe

ro

26 Sep, 2013 17:01 964 Marime text
Bucureşti, 24 septembrie 2013: Excelenţa Sa, Preşedintele Camerei de Comerţ  Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Venezuela la Bucureşti, Domnul Víctor Ramon Carazo, cu ocazia primei vizite oficiale efectuate la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale, de la investire.
 
ES Domnul Ambasador a notat încă de la început că această întâlnire cu organizaţia lider a mediului de afaceri românesc este un imperativ al mandatului Ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, în contextul importanţei dezvoltării şi consolidării relaţiilor economice şi comerciale pe linia comunităţilor de afaceri.
 
Conducerea Camerei de Comerţ Naţionale a mulţumit Înaltului oaspete venezuelan pentru deschidere, salutând buna cooperare a Sistemului Cameral românesc cu Ambasada Venezuelei, dar şi cu ceilalţi Ambasadori ai ţărilor din America Latină, acreditaţi la Bucureşti, materializată prin iniţiative comune şi un schimb permanent de informaţii economice, în scopul impulsionării schimburilor comerciale dintre România şi America Latină, Caraibe.
Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a realizat o prezentare amplă a Sistemului Cameral, a serviciilor, a proiectelor camerale şi a climatului de afaceri din România, informaţiile furnizate fiind deosebit de utile şi mai ales benefice pentru activitatea Excelenţei Sale Domnul Ambasador la început de mandat.
„În contextul crizei economice globale, provocare căreia Sistemul Cameral şi comunitatea de afaceri trebuie să-i facă faţă, strategia Camerei Naţionale - cea mai puternică organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri - vizează promovarea oportunităţilor din mediul de afaceri românesc, atragerea investiţiilor şi stabilirea de parteneriate trans-naţionale, prin conexiunile la reţeaua mondială a Camerelor de Comerţ – peste 140 de Protocoale de cooperare şi relaţiile lucrative cu Autorităţile române şi pe plan internaţional.
Desigur, bunele relaţii cu Ambasadorii sunt o prioritate a Conducerii Camerei Naţionale. Îmi face plăcere să vă vorbesc despre un eveniment special creat pentru a celebra această cooperare, manifestată încă din anul 1864, când emisarii diplomatici acreditaţi la Bucureşti l-au sprijinit pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în promovarea Înaltului Decret de înfiinţare a primelor Camere de Comerţ din România. În acest sens, atunci când am fost ales Preşedinte al Camerei de Comerţ Naţionale am iniţiat o Gală, desfăşurată în fiecare an pe 29 ianuarie, în onoarea Corpului Diplomatic, la care sunt onorat să vă invit să luaţi parte şi profit de acest prilej pentru a va invita şi la Topul Naţional al Firmelor, eveniment care celebrează excelenţa, performanţele oamenilor de afaceri români, la nivel naţional, ce va avea loc în data de 28 noiembrie”.
 
În contextul celor prezentate, Excelenţa Sa Ambasadorul Venezuelei la Bucureşti şi-a exprimat încrederea în reuşita proiectelor de cooperare, identificând în strategiile celor două instituţii o suită de puncte de interes comun - activitatea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, un model de bună practică pentru Curtea de Arbitraj care se va crea la Caracas, organizarea de misiuni economice menite să dinamizeze cooperarea între oamenii de afaceri în domenii precum siderurgia, industria chimică, materialele de construcţii pentru transporturi, industria alimentară, materiale feroase, combustibili şi uleiuri minerale.
 
Exprimându-şi convingerea că reuniunea va contribui în mod real la dinamizarea schimburilor comerciale între cele două State, prin conturarea unui cadru de dialog complex, Excelenţa Sa Domnul Ambasador a apreciat în mod deosebit discuţiile purtate şi personalitatea Excelenţei Sale Preşedintele Camerei de Comerţ  Naţionale, realizările deosebite, de-a lungul mandatelor, la Conducerea Sistemului Cameral românesc.
În încheierea vizitei, Excelenţa Sa Ambasadorul Venezuelei la Bucureşti a consemnat impresiile sale în Cartea de Onoare a Camerei de Comerţ Naţionale, notând:
„Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. A fost o onoare să mă aflu la Camera de Comerţ Naţională. Sper cu încredere că relaţiile economice şi comerciale dintre România şi Venezuela, două naţiuni extraordinare, se vor extinde”.
 
 
Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii